Vanmiddag kondigde ABVV Metaal aan dat ze nu vrijdag 28 juni en maandag 1 juli een staking willen organiseren na volgens hen mislukt overleg.

Daikin is een Japans bedrijf en daar zijn ze al helemaal niet gewoon om met stakingen om te gaan. Het is ook de eerste keer in de geschiedenis van Daikin dat er effectief gestaakt zou worden in het bedrijf.

Het bedrijf is in zijn communicatie vooral bijzonder ontgoocheld dat het zover moet komen.

Eén vakbond zorgt voor problemen

Binnen Daikin zijn er drie vakbonden maar het is enkel ABVV Metaal die oproept tot een staking, de andere bonden hebben dat voorlopig nog niet gedaan en het is ook niet duidelijk als ze dat zullen doen.

Daikin wil constructief verder praten en zo zoeken naar oplossingen maar Daikin gelooft niet dat staken het probleem zal oplossen. Ook het feit dat ze verwijzen naar de toekomst van het bedrijf is een bewijs van hoe ernstig ze dit nemen binnen Daikin.

De toekomst van Daikin Oostende in het gedrang?

Zal het effectief tot een staking komen? Zal ABVV Metaal doorzetten met zijn actie? Voorlopig willen ze wel doorgaan met hun actie maar beseft deze vakbond welk risico ze hiermee nemen?

De toekomst van heel wat jobs binnen Oostende kan gevaar lopen door deze ene vakbond. Want Daikin blijft een bedrijf met een Japanse mentaliteit.

2 REACTIES

  1. Japanse mentaliteit? Naar mijn weten zijn we hier in Belgie, niet in Japan. Beter eens de grieven en noden van de werknemers aan bod laten komen vooraleer de kant van de werkgever te kiezen en doemscenario’s te voorspellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in