De voorbije 2 weken zagen heel wat voorbijgangers op de Oosteroever in Oostende de opbouw van een merkwaardig object bovenaan in het prestigieuze ‘One Baelskaai’ project van Versluys Groep. Dagenlang gutste het van geruchten en werd er op social media druk  gespeculeerd over dit mysterieuze object.  Woensdagochtend hield Versluys Groep het publiek niet langer in spanning en onthulde hun spectaculaire #OosteroeverStar.  Versluys Groep ontving ondertussen regionaal, nationaal en zelfs internationaal laaiend enthousiaste reacties.

A new star is born

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ondertussen de #OosteroeverStar in slechts enkele dagen is uitgegroeid tot dé nieuwe eye-catcher van Oostende.  De blauwe verlichte reuzenster in de top van het ‘One Baelskaai’ gebouw op de Oosteroever is immers van vele kilometers ver te spotten.  Ook in het centrum van Oostende is de lichtinstallatie zowel bij de inwoners als toeristen het gespreksonderwerp bij uitstek.  Met dit unieke kunstobject is Versluys Groep niet over één nacht ijs gegaan.  Maandenlang werd de #OosteroeverStar voorbereid en in detail uitgetekend.  Versluys Groep werkte hiervoor samen met een gespecialiseerd bedrijf dat vorig jaar ook reeds in hun ‘One Carlton’ project te Knokke een gelijkaardige lichtinstallatie had verzorgd. Toch is deze nieuwe #OosteroeverStar lichtinstallatie in alle opzichten groter, imposanter en dus technisch een pak uitdagender.  

“ Voor mij is de #OosteroeverStar veel meer dan zomaar een lichtinstallatie,

het is een ode aan Oostende en de Oosteroever site. ”

– Bart Versluys, CEO Versluys Groep

“Toen we begin september samen zaten over het concept wilden we zowel visueel maar ook inhoudelijk een spectaculair verhaal.  Met een lichtster zelf hadden we reeds ervaring vanuit het verleden maar toch wilden we voor deze installatie een extra dimensie creëren. De #OosteroeverStar is dan ook veel meer dan zomaar een lichtinstallatie, het is een ode aan Oostende en de Oosteroever site. De ster telt 12 benen die elk symbool staan voor één van onze unieke projecten op de Oosteroever. Sommige projecten zoals de landmark ‘Baelskaai 12’ met zijn outdoor-zwembaden zijn reeds volledig gebouwd en uitverkocht.  Andere projecten zijn momenteel in ruwbouw zoals de eerste ‘Ensor Tower’ of ‘One Baelskaai’ en sommige projecten zitten nog in de pijplijn. De lichtinstallatie telt niet minder dan 8000 energiezuinige LED lichtjes die op hun buurt weer symbool staan voor de meer dan 8000 appartementen die we bij Versluys Groep opgeleverd hebben sinds ons oprichtingsjaar 1908.  Deze adembenemende #OosteroeverStar wordt 100% gefinancierd door Versluys Groep en neemt dan ook logischerwijs een behoorlijke hap uit ons marketingbudget.  Niettegenstaande vind ik het vanuit Versluys Groep, net zoals we ook met Villa Maritza doen, onze morele plicht om als succesvolle bouwpromotor regelmatig iets terug te geven aan Oostende. Met deze #OosteroeverStar zetten we de Oosteroever in de kijker en heeft Oostende er in ieder geval een nieuwe topattractie bij.  Iedereen kan deze ster zowel op de Oosteroever, maar ook op heel wat plaatsen vanuit de stad Oostende, bewonderen tot midden januari.

Oosteroever, Oostende.  Groot verkoopsucces!

Ondertussen gaan de werken op Oosteroever ook in sneltempo verder.  De vraag vanuit de markt naar premium appartementen met zeezichten blijft zeer groot.  Het succes van de Oosteroever site hoeft dan ook niet te verwonderen waarbij het ‘One Baelskaai’ project voor reeds 85% is verkocht en de eerste ‘Ensor Tower’ voor 75%.  Door de toenemende vraag werd onlangs versneld de tweede ‘Ensor Tower’ gelanceerd.  Ook het unieke ‘Dock 5’ project met zeezichten uitkijkend over het Fort Napoleon en de nieuwe toekomstige jachthaven aan het Vuurtorendok zal reeds in 2020 opgenomen worden in onze ruwbouwplanning.  Op de Oosteroever site zelf openen ook steeds meer trendy en hippe handelszaken de deuren.  Het bekende restaurant Marina is reeds een absolute vaste waarde en in het voorjaar van 2020 zal ook het toonaangevende ‘Design Oostende’ een 2de filiaal openen op de site. Daarnaast lopen er nog onderhandelingen met verschillende geïnteresseerde kandidaten.  

De #OosteroeverStar, enkele leuke weetjes:

– grootste licht ster kerstinstallatie van België op hoogte van +/- 35 m

– meer dan 8000 energievriendelijke LED lichtjes, waarvan 1600 knipperen

– meer dan 3000m kabellengte

– totale diameter van de ster is 14,5m

– diameter van de kern is 2,20 m met 12 benen die tot 6 m uitkragen

– verbruik tijdens de kille opbouw: meer dan 20 liter warme soep en veel koffie

Over Versluys Groep

Versluys Groep is een multidisciplinair bouw- en projectontwikkelingsbedrijf actief sinds 1908.  Dit in oorsprong familiaal bedrijf is onder de vleugels van de huidige CEO Bart Versluys en 50% medevennoot Marc Coucke uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende vastgoedbedrijven in de Benelux met een indrukwekkende referentielijst van meer dan 775 gebouwen. Momenteel ontwikkelt en bouwt Versluys Groep beeldbepalende projecten in Oostende, Bredene, Knokke, Cadzand-Bad (Nederland). Versluys Groep telt een 80-tal directe werknemers en werkt ook samen met een 300-tal mensen in onderaanneming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in