De laatste dagen zijn heel wat tweedeverblijvers afgezakt naar Oostende en daarnaast zijn er ook nog heel wat toeristen die naar Oostende komen. Voor één keer jullie zijn niet welkom! Vanmorgen hebben alle kustburgemeesters die boodschap nog eens herhaald.

Er werd deze morgen een oproep gelanceerd om te vragen dat alle tweedeverblijvers en toeristen niet naar de kust zouden komen volgend weekend. De kustburgemeesters trokken met deze oproep naar de overheid.

We kregen zelf ook al heel wat mails en chatberichten binnen van mensen met de vraag of ze naar Oostende kunnen afzakken. Ook bij het stadsbestuur in Oostende en Toerisme Oostende blijven die vragen binnen lopen. Gisteren was er meer volk in Oostende dan er zou moeten zijn dat wordt gemeten aan de bezetting van de parkings.

Dit weekend wordt het mooi weer en daar zijn de burgemeesters bang van, vooral tweedeverblijvers zullen afzakken naar de kust.

Politie kan onmogelijk iedereen controleren

Het is voor de politiediensten onmogelijk om iedereen te gaan controleren maar ze hopen dat mensen hun gezond verstand gebruiken en dit weekend geen uitstapjes plannen in Oostende. Dat is in de huidige omstandigheden totaal onverantwoord.

Bluuftinjekot!

5 REACTIES

  1. Ze lokken tweede verblijvers om hun lokale economie te doen draaien en de werkgelegenheid te verhogen en gebruiken ze als melkkoe om geld in hun kas te krijgen door gemeentelijke en provinciale opcentiemen op onroerende voorheffing, tweede verblijftaks stad/gemeente en een provinciale belasting tweede verblijf, We genieten nu niet van de diensten waarvoor deze belastingen worden geheven.
    Zou het dan niet billijk zijn om in uitzonderlijke omstandigheden ook een uitzonderlijke beslissing te treffen en compensatie geven voor deze taksen, eventueel volgend jaar? Als er door de maatregelen een aantal tweede verblijvers moesten beslissen om af te haken kan dit een ramp zijn voor de kustgemeenten.
    ik was ook verwonderd over de uitspraak dat men de zorg niet zou aankunnen voor de bijkomende mensen van de tweede verblijvers; Hoe is de zorg dan verzekerd in de zomer als er 10x zoveel volk is als nu? Daar maak ik mij dan toch ook zorgen over.

  2. Ze lokken tweede verblijvers om hun lokale economie te doen draaien en de werkgelegenheid te verhogen en gebruiken ze als een melkkoe om geld in hun kas te krijgen door gemeentelijke en provinciale opcentiemen op onroerende voorheffening, tweede verblijftaks stad/gemeente en provinciale belasting tweede verblijf. We genieten nu niet van de diensten waarvoor deze belasting worden geheven.
    Zou het dan niet billijk zijn om in uitzonderlijke omstandigheden ook een uitzonderlijke beslissing te treffen en compensatie geven voor deze taksen, eventueel via de heffing volgend jaar? Als er door de maatregelen een aantal tweede verblijvers moesten beslissen om af te haken kan dit een ramp betekenen voor de kustgemeenten.
    Tweede verblijvers in hun appartement aan de kust of in hun woning thuis, wat is het het verschil? Ze moeten aan de kust dezelfde maatregelen opvolgen als in elke gemeente of stad van het land. Ze moeten dan ook niet op de dijk gaan zitten, net zo min als ze in een park moeten gaan zitten in het binnenland. Die verantwoording voor de beslissing was dan ook ver gezocht..k was ook verwonderd over de uitspraak dat men de zorg voor de bijkomende mensen van de tweede verblijvers niet zou aankunnen. Hoe is dan de zorg verzekerd in de zomer als er 10x zoveel volk is dan nu? Daar maak ik mij dan toch ook zorgen over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in