De staking van vandaag zorgt voor heel wat ophef binnen Daikin Oostende, de sfeer was vanmorgen behoorlijk grimmig op de werkvloer getuigen enkele werknemers.

Er stonden vanmorgen vroeg stakingspiketten opgesteld bij de ingang van Daikin, enkel de leden van ABVV Metaal legden effectief ook het werk neer meer dan 2/3 van de werknemers ging wel aan het werk. Hierdoor is de impact van de staking dan ook gering.

Andere vakbonden willen constructief verder werken

Het management van Daikin erkent het probleem bovendien ook een werknemer getuigt:

“Ze herkennen het probleem dat er immens veel safety issues open staan, dat er geen of te weinig communicatie is naar de medewerkers.
Tot 31/12 zullen improvement operatoren NIET meer ingezet worden in productie zodat ze zich kunnen concentreren op de safety issues”

Werkdruk: De planning Vanaf nu zal men elke week samen komen om de planning van de komende week te bespreken, te checken en indien nodig aan te passen.

Het ACLVB heeft meermaals meegegeven dat het mooi klinkt en we hopen dat deze keer het ingevoerde onderhouden zal worden. Dat dit niet afzwakt en uiteindelijk niet meer bestaat. Het management verzekert ons dat ze op alles nauwlettend gaan toezien en onmiddellijk reageren als mensen deze nieuwe zaken niet respecteren.

Dit zal op ALLE niveau’s gebeuren.


De andere vakbonden willen Daikin het voordeel van de twijfel geven. Er is inderdaad werk aan de winkel en zaken die beter kunnen, maar hen de kans niet meer geven dingen uit te werken en over gaan tot 2 dagen staking is voor ons een brug te ver. Dialoog is nog steeds de basis voor de verdere toekomst aldus het ACLVB

Arbeidsongevallen zijn een probleem

Maar de mensen tillen echt zwaar aan de twee zware arbeidsongevallen die gebeurd zijn de laatste 2 maanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in