Sinds 13 maart, de dag waarop alle horecazaken in Oostende verplicht werden om te sluiten, hebben al zeven horecazaken het faillissement aangevraagd in Oostende. De impact van de crisis op de horeca in Oostende lijkt dan ook groot te worden. In 2019 gingen over het hele jaar 28 zaken failliet in Oostende.

Dat de coronacrisis een grote impact zal hebben op de economie in Oostende, dat is voorspelbaar. Dat er nu al 7 faillissementen aangevraagd werden is wel opmerkelijk en bewijst dat de steunmaatregelen die voor de horeca werden uitgewerkt lang niet voldoende zijn.

Er is wel het Koninklijk besluit waarin werd vastgelegd dat faillissementsprocedures bevroren kunnen worden, dit besluit zorgt ervoor dat je niet alleen door de coronacrisis failliet verklaard kan worden. Toch zijn heel veel ondernemers erg ongerust over de toekomst. Veel horecazaken overleven tijdens de winter maar hebben de lente en zomer nodig om hun jaar goed te maken.

Het begin van 2020 met heel veel wind en stormen zorgde voor een gemiste start van 2020, daarna kwam de coronacrisis. Er zijn al 67 aanvragen door horecazaken ingediend om steunmaatregelen te krijgen van het Economisch Huis. Met de beperkte middelen die Oostende voor handen heeft zal het niet makkelijk worden om de horeca echt te ondersteunen.

Er kan verwacht worden dat er nog een pak extra faillissementen zullen volgen. Daarmee wordt het voor Oostende bang afwachten tot wanneer de horeca weer mag openen en onder welke omstandigheden.

7 REACTIES

      • Zomers zakken geld verdient en winters de kassa niet aanleggen! Als men dan in bepaalde zaken winter’s gaat en je vraag een kas ticket van betaling ah dan is de kassa defekt. Weer zwart geld in de lade.

  1. Marc Aerden en Madrid Zes (Chez Paulette) hadden al problemen vooraleer de crisis uitbrak. Madrid Zes had zelfs vorig jaar de balans van 2018 niet neergelegd. Bron: KBO Public Search.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in