De grote loods van Aerocircular werd officieel geopend, de loods zal instaan voor de ontmanteling van vliegtuigen. De loods ligt achteraan op het vliegveld tegenaan de kant van de Torhoutsesteenweg.

Er is al lang sprake van de komst van Aerocircular, de eerste geruchten doken al op in 2016. In maart 2017 was er dan dat het bedrijf dat jaar al zijn eerste vliegtuig zou gaan ontmantelen in Oostende. De hele procedure om de gronden beschikbaar te stellen aan een privé-onderneming kost veel meer tijd dan verwacht.

foto: Bart Tanghe

De loods is nu helemaal afgewerkt en is 4.500 vierkante meter groot, het dak is 17 meter hoog. Een indrukwekkend gebouw dat geplaatst werd op gronden die in erfpacht worden gegeven aan de Luchthaven Ontwikkelingsmaatschappij.

De bouw van de loods kostte 4,5 miljoen euro, de betonnen ondergrond werd gefinancierd door de Vlaamse Intercommunale en dat kostte nog eens 2,2 miljoen euro.

foto: Bart Tanghe

Vanaf nu zouden er ieder jaar 25 vliegtuigen ontmanteld moeten worden vanuit Oostende. Bij die ontmanteling worden zoveel mogelijk producten opnieuw herverkocht. Lufthansa heeft al een contract ondertekend met Aerocircular.

Al meer dan 2.100 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in