In het Vogelopvangcentrum Oostende werd er een besmetting met de vogelgriep vastgesteld. Het FAVV besliste daarom om vanaf zondag 15 november 2020 een ophokplicht voor pluimvee in te voeren voor zowel particulieren als professionelen in het volledige land.

Het vogelgriepvirus werd vastgesteld bij wilde vogels in het Vogelopvangcentrum in Oostende. Daarom kondigt het voedselagentschap FAVV strengere maatregelen aan. Professionele pluimveehouders moesten hun dieren al ophokken sinds begin deze maand en particulieren moesten hun dieren al laten eten en drinken onder een net, maar vanaf morgen geldt die volledige ophokplicht ook voor particulieren.

Iedereen die kippen, siervogels of duiven heeft, moet zijn vogels ophokken of afschermen met een net. Op die manier wordt contact vermeden met wilde vogels, die het virus zouden kunnen overdragen. De voeder- en drinkbak moet binnen geplaatst worden of afgeschermd worden.  Er is geen risico voor consumenten. Vlees en eieren van pluimvee kunnen in alle veiligheid gegeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in