Vanmiddag heeft de politie van Oostende een lading honden, het gaat om Duitse- en Mechelse herders, tegengehouden. De honden 63 in totaal zouden met een cargovlucht naar Egypte vertrekken. 39 van de honden beschikten niet over de juiste documenten en die mogen niet vertrekken naar Egypte.

De politie van Oostende laat weten dat de honden naar de veiligheidsdiensten in Egypte verscheept zouden worden. De beesten zijn allemaal afkomstig uit Slowakije en ze werden met bestelwagens vanuit Nederland naar de luchthaven van Oostende gebracht. Normaal gezien zouden ze vannacht vertrekken richting Egypte.

Het was het personeel van de luchthaven van Oostende die onraad rook en daarop werd de politie van Oostende verwittigd. De beesten zijn allemaal wel gechipt en hebben een aantal inentingen gekregen maar bij 39 ontbrak een gezondheidscertificaat. Dat certificaat is verplicht en wordt door een dierenarts afgeleverd, dat certificaat moet aantonen dat de honden naar het buitenland getransporteerd mogen worden.

Een veiligheidshond kan tot 2.500 euro per stuk kosten maar sommige fokkers willen extra winst maken door bepaalde controles niet te ondergaan. De 39 honden worden nu teruggestuurd naar Nederland, de andere 24 honden mogen wel vertrekken richting Egypte. De politie zal de zaak verder onderzoeken.

3 REACTIES

  1. Arme dieren. In bestelwagens vervoerd? Uit Slowakije en via Nederland naar hier om naar Egypte te vliegen? Klinkt allemaal niet diervriendelijk. En in Egypte zal het niet veel beter zijn. Ongelooflijk wat mensen dieren aandoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in