Gisteren voormiddag omstreeks 11 uur werd op het voetpad recht tegenover de trappen van het stadhuis een klein hondje aangevallen door een pitbull, de pitbull werd aan de lijn gehouden door een man.

De twee eigenaars van de honden kregen de dieren die aan het vechten waren niet uit elkaar. De pitbull beet verschillende malen naar het kleine hondje. De eigenaar van het kleine hondje probeerde met man en macht de pitbull los te krijgen van zijn hond door erop te schoppen en te slaan uit alle macht. Niets hielp de pitbull bleef het hondje aanvallen.

De verantwoordelijke van Accent Construct die het hele voorval zag gebeuren vertelt: “Het voorval lokte veel kijkers maar niemand die er wat aan kon doen.”

Tot de kantoor-verantwoordelijke van het Accent jobs kantoor, en de eigenares van de tearoom ernaast ingrepen door beiden een emmer koud water over de honden te gieten. Toen pas liet de pitbull het kleine hondje los.

Het kleine hondje liep gewond en in paniek weg en de eigenaar van de pitbull probeerde Zich samen met zijn hond snel Uit de voeten te maken tot hij werd tegengehouden door omstanders. De politie was snel ter plekke.

Hoe het momenteel met het hondje is gesteld is niet duidelijk, we weten voorlopig ook niet als de man verder opgevolgd zal worden door de politie.

7 REACTIES

 1. Ziet dat daar staan, te lui om naar de hondenschool te gaan, te marginaal om een verzekering voor hun hond af te sluiten en te dik en dom om hun hond onder controle te houden of het commando los te leren van in het begin of überhaupt hun hond te socialiseren met alles wat op hun pad kan komen. U gaat boven de hond staan, neem hem aan beide kanten vast onder de keel en hef hem op recht naar boven en dan zal hij lossen. Maar als u dit moet uitvoeren dan betreft het een hond die nooit zonder muilband op straat zou mogen komen. Mijn honden mogen zelfs los lopen naast mij of aangevallen en gebeten worden dan nog zullen ze niet bijten of zich verdedigen zonder toestemming van mij en uw hond die u niet onder controle heeft kan er 2 maal in qua grootte en gewicht.

 2. Volledig mee akkoord. De schuld ligt altijd bij baasje.een hond ook nodig van een goede opvoeding te krijgen,indien naar de hondenschool. Maar soms zijn baasje daar te lui voor.

 3. Een hondenschool is ook niet altijd een oplossing, integendeel, ze komen er dikwijls nog agressiever uit. Als je er van jongs af aan mee bezig bent lukt het ook wel. Ik had een donkerharige Duitse herder waar velen bang voor waren maar was de liefste hond die er bestond, een vriend die bang was voor honden hebben we die angst helpen overwinnen met die hond (Onze Rocky voelde aan als iemand bang was en was heel geduldig, stapje voor stapje sloop ie dichterbij en gaf uiteindelijk een likje als ie er bij kwam, weliswaar niet in 1 dag natuurlijk). Onze buur was hondentrainer en vroeg zelfs hoe het kwam dat het zo een goede waker en zo een lieve hond was en hij kreeg als antwoord dat je met een stok geen enkele hond kan leren (Hij liep altijd met stok in de hand om zijn hond ermee te tikken als ie misdeed)

 4. Wat heeft het gewicht hiermee te maken? Jullie waren er niet bij dus waarom meteen zon oordeel?
  Ik ben nooit naar een hondenschool gegaan en heb ook geen pitbiull….maar wel kleine hondjes.
  Ik hoop dat het goed gaat met dat kleine babytje…want zo zie ik ze…ze doen geen vlieg kwaad.

 5. Weer bijticident te wijten aan opvoeding van de hond en niet aan het ras. Trouwens in dergelijke omgeving moet de hond naast de geleider lopen niet ervoor..!! . Wie is de baas…. Wanneer worden geleiders van sterke honden eens beter opgevolgd (Misschien verplichte HONDENSCHOOL)

 6. Die kleine hondjes starten de problemen 75% van de gevallen, ik heb een am staff en die doet niemand of niets iets kwaad maar zo goed als al die kleine verwende hondjes die wij tegen komen willen hem aanvallen…

 7. als kleine hondjes de aanval inzetten vind iedereen dit grappig en normaal !! Je moet eens een terraske doen met je 2 jachthonden die superlief zijn en er zitten een paar kleine verwende 🙄🙄 Klein of groot hoort een opvoeding te krijgen !! Bijten is bijten en agressie kun je afleren 😡

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in