Rond 14.00 kwam een paard ten val in de Stationstraat in Oostende. Het paard werd blijkbaar onwel tijdens een rit met een tweespan in Oostende.

Het was voor de eigenaars onmiddellijk duidelijk dat het paard er erg aan toe was, kort nadat het paard ten val kwam, overleed het dan ook op straat.

Het paard was 28 jaar oud waardoor een hartfalen logisch lijkt.

De politie kwam ter plekke om de straat af te sluiten en het overleden paard werd uiteindelijk weggetakeld.

22 REACTIES

 1. Gaan ze nu nog stoppen met die dierenmishandeling?!? Je moet al die dikzakken eens zien zitten op die paardenkarren!!

 2. Wat zielig ik hou van paarden en dit is echt wel mishandeling zo’n oud paard nog een paarden kar laten trekken afschuwelijke mensen en waarom in een straat laat het paard dan toch op een mooi strand dood laten gaan dan had hij of zij nog een mooi leven om te eindigen op een mooi strand

 3. jammer jammer ……de eigenaar heeft meer voor zijn portemonnee dan voor zijn eigen dier …hiermee zie je een voorbeeld hoe het gesteld is met sommigen , jammer dat het dier hier weer het schaap is …..

 4. Het is zowiezo dierenmishandeling om een paard voor een wagen te laten lopen ongeacht of hij oud of jong is. Dieren hoeven wij niet te gebruiken en misbruiken, dieren zijn geen entertainment. Ga maar lekker met je luie kont wandelen of fietsen en laat de dieren met rust.

    • Ik heb paarden die enorm graag hun werk doen en zelfs depressief worden als ik ze gewoon op stal steek of op de weide. Paarden zijn altijd al werkdieren geweest van de moment dat de mens er was. Hoe denk je dat uw overgrootouders werkten op het land? Juist ja, met paard en ploeg. Hoe verplaatsten mensen zich vroeger? Oh ja, te paard. Al die zever over paarden gerust te laten en blablabla. Als mensen hun paard op de wei smijten of ergens op een groot stuk land en er nooit naar omkijken (zoals 20.000j geleden) dan spreken we ineens over verwaarlozing. Het is nooit goed genoeg🙄

     Wel, mijn paarden gaan met deze temperaturen wél op jumping en die doen dat graag. Maar ik neem ook mijn voorzorgsmaatregelen. Altijd fris water mee, na inspanning worden ze goed afgekoeld & de inspanningen minimaal beperken. Al mijn paarden zijn al met plezier de vrachtwagen op gegaan om op jumping te gaan, ook in deze temperaturen.

     • Het gaat hier over een paard van 28 jaar in deze hitte een kar laten trekken?! Uw ego interesseert niemand want uw uitspraken draaien enkel om aandacht zoeken en zijn totaal naast de kwestie. Ik kan mij enkel maar schamen in uw plaats want egocentrische mensen zijn nooit goede baasjes alhoewel ze daar zelf altijd heel overtuigd van zijn.

 5. Het is toch belachelijk dat vieze luie mensen het nodig vinden om een dier uit te buiten voor hun egoistische vermaak en vooral een oud paard en dan ook nog met deze hitte. Ik hoop dat die klote eigenaar noiir meer paarden mag houden en dat deze dierenbeulen eens flink aangepakt worden. R.I.P lieve paard, je hebt door je kuteigenaar niet rustig van je ouderdom mogen genieten.

 6. Natuurlijk kan dat paard nog genieten van een ritje voor de kar. Maar niet in deze hitte. Heb zelf een pony van bijna 34 en die komt niet verder dan van zn stal naar zn landje en weer beschut uit de zon in zn stal. En ook hij vind het nog leuk om wat te doen.

  • Wij hebben ook paarden gehad en mijn denkwijze was toen nog anders maar 1 ding weet ik wel toen ze oud waren mochten ze lekker van hun ouderdom genieten in rust.

 7. ze zouden deze eigenaar, met deze temperatuur als straf zelf die kar eens moeten laten trekken terwijl er mensen nog extra bij opzitten, schande. Er word overal gewaarschuwd voor de hitte en deze zo gezegde dierenvrienden halen hun paard van stal dat waarschijnlijk meer stil staat dan wat anders voor in een te hete temperatuur dan maar een kar te trekken. Hopelijk krijg je een straf dat je voor de rest van je vette leven het nooit meer zal vergeten wat je gedaan hebt. Dierenbeul !!!

 8. Echt schandalig met dit warme weer, wie doet zo iets met een oud paard van 28 jaar niet normaal een echte schande vuile bende dierenbeulen sadisten moordenaars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in