Elke dag krijgen we wel een paar foto’s in onze mailbox van meeuwen die bezig zijn met vuilniszakken te openen en dat zorgt voor veel rommel en hinder.

De meeuwen zijn momenteel heel erg actief met het uithalen van vuilnis waarschijnlijk zorgen de warme temperaturen ervoor dat ze het eten nog beter ruiken. Tegelijk zijn meeuwen intelligente dieren die een complex systeem van communiceren hebben ontwikkeld.

Welke maatregelen helpen?

Er werden de voorbije jaren al verscheidene maatregelen genomen om de overlast tegen te gaan: eieren doorprikken, eieren vervangen door nepeieren, brandweer die nesten heeft verwijderd, haakjes aan de verkeerspalen zodat de meeuwen de zakken niet zouden kunnen openen..

Het heeft momenteel niet mogen baten, het huidige stadsbestuur is op de hoogte van de problematiek en wil dit vanaf volgend jaar dan ook anders gaan aanpakken, wat de nieuwe concrete maatregelen zullen zijn dat is voorlopig nog niet duidelijk.

4 REACTIES

  1. Misschien niet voor iedereen even gemakkelijk maar voor diegene die het wel kunnen misschien werken met een mobiele vuilbak zoals ze in de VS gebruiken. Een bak op 2 wielen die je buiken zet met gesloten vuilzak in.

  2. Ja. Idd een mobiele vuilbak MET deksel, zoals ook in Duitsland, een grijze of bruine voor restafval, een groene voor groente en ander groen afval en een gele voor PMD. Iedere huisbewoner heeft deze staan ! Voor appartementen delen ze meerdere met elkaar, en deze staan ofwel in de kelder ofwel ergens achter een poort of muurtje, en worden dan de dag van ophaling voorgereden naar het voetpad.

  3. De zwarte bakken helpen en moeten gratis zijn voor de inwoners, geen groene zakken meer op straat! Haakjes helpen niet!!! Die rotbeesten zouden beter afgeschoten worden maar dat mag jammer genoeg niet! Elke donderdag hetzelfde “meeuwengeroep” vanaf 5u tot de vuilniswagen komt en al die vuiligheid op straat! Drastische maatregelen zijn eminent!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in