Tijdens de voorbije coronaperiode besliste Stad Oostende om honden uitzonderlijk de hele dag toe te laten op het strand en daarmee de winterregeling te verlengen. Vanaf 8 juni komt daar verandering in en start de zomerregeling. Vanaf dan zijn honden op de meeste stranden ’s ochtends en ’s avonds toegelaten, al blijven ze op drie locaties de hele dag welkom. De signalisatieborden worden eerstdaags geplaatst.

De voorbije maanden was een stevige (strand)wandeling een van de weinige activiteiten die werden toegelaten binnen de coronamaatregelen. Daarom mochten Oostendenaars tot nu toe uitzonderlijk de hele dag door met hun hond op het strand.

Nu een grote versoepeling van de maatregelen in zicht is, treedt ook de zomerregeling voor honden op het strand in werking. Vanaf 8 juni zijn honden op de meeste stranden enkel ’s ochtends en ’s avonds toegelaten. De signalisatieborden die dit duidelijk aangeven worden eerstdaags op het strand geplaatst.

De zomerregeling voor honden op het strand ziet er als volgt uit

  • Tijdens de maanden juni en september: honden enkel toegelaten voor 10.00 uur ’s morgens en na 18.30 uur ’s avonds
  • Tijdens de maanden juli en augustus: honden enkel toegelaten voor 10.00 uur ’s morgens en 20.00 uur ’s avonds

Honden mogen vrij rondlopen op het strand behalve op deze locaties (hier moeten honden steeds aan de leiband):

  • het Sportstrand (zone vanaf de trap ten westen van strandhoofd 7 tot aan het kunstwerk ‘Hulde aan Léon Spilliaert’ – Vertigo)
  • in het natuurgebied tussen de Westlaan (Raversijde – strandhoofd 15bis) en de grens met de gemeente Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20)

Op de volgende locaties zijn honden het hele jaar door 24 uur op 24 uur welkom:

  • Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene.
  • Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam
  • Op het strand vanaf de Westlaan (Raversijde – strandhoofd 15 bis) tot aan de grens met Middelkerke (tussen strandhoofden 19 en 20).  Zoals eerder al aangegeven, moeten honden in dit gebied wel steeds aan de leiband.

Honden zijn niet toegelaten zijn tussen en aan de strandcabines. Meer informatie en plannetjes van de verschillende zones zijn te vinden op www.oostende.be/honden.

2 REACTIES

  1. Vele tientallen “baasjes” vinden het héél normaal dat hun diertjes op het (speel) strand mogen komen urineren… walgelijk!
    Sommigen blijven zelf op de dijk staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in