Vorige week werd de buizerd vrijgelaten die half november door wandelaars in Alveringem werd gevonden verstrikt in de prikkeldraad. Het dier werd voor verzorging naar het Vogelopvangcentrum in Oostende gebracht daar werd het dier de nodige zorgen toegediend. Nu meer dan twee en een halve maand later is het dier opnieuw vrijgelaten.

Het dier kwam vast te zitten in de prikkeldraad en het waren wandelaars die de brandweer verwittigden, de brandweer van Lo-Reninge kon het dier bevrijden. In het VOC Oostende werd het dier geopereerd en werd de prikkeldraad uit het dier verwijderd door een dierenarts. Het dier kwam uit Nederland en was nu pas klaar om opnieuw zijn vleugels uit te slaan.

foto: Danny Verstraete

De vrijwilligers konden het dier vorige week uiteindelijk vrijlaten en posten daarvan een filmpje op social media.

VRIJLATING BUIZERD VAST IN PRIKKELDRAAD

VRIJLATING BUIZERD VAST IN PRIKKELDRAADVorige week was het eindelijk zover! De Buizerd met Nederlandse ring die op 16 november binnengebracht werd door Brandweer Lo-Reninge kon eindelijk vrijgelaten worden!Herinner je je nog het verhaal van deze Buizerd?Alerte wandelaars troffen deze prachtige roofvogel aan, vastgeraakt in de prikkeldraad van een weide in Alveringem. Ze ondersteunden onze Nederlander totdat de brandweer ter plaatse was om de draad door te knippen.Na transport tot bij ons kon onze dierenarts de prikkeldraad vakkundig losmaken zonder nog meer schade aan te richten.Top teamwork, dus!Onze werking en wilde dieren in nood steunen?Dat kan altijd door middel van een gift of lidmaatschap.Alle info vind je terug op onze website http://www.vogelopvangcentrum.be/

Geplaatst door Opvangcentrum Oostende – VOC Oostende – Wildlife Rescue Centre Ostend op Zaterdag 1 februari 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in