Gisteren verscheen een opvallende post op de Facebookpagina van het Blauw Kruis in Oostende. Het Blauw Kruis haalt zwaar uit naar het nieuwe stadsbestuur omdat die een verkiezingsbelofte van Johan Vande Lanotte niet nakomen, die had beloofd om 500.000 euro te voorzien voor de bouw van een nieuw asiel.

Iedereen in Oostende kent het Blauw Kruis al een tijdje, het is het honden- en kattenasiel aan de rand van ’t Bosje in Oostende. De gebouwen staan er al jaren en kunnen wel een opfrissing gebruiken. Veel vrijwilligers zetten zich er dagelijks in om honden en katten op te vangen. Bij de vorige verkiezingen beloofde Vande Lanotte dat er een nieuw gebouw zou komen en dat de Stad Oostende de helft van de kosten zou betalen. De nieuwbouw zou 1 miljoen euro kosten en de helft zou via crowdfunding komen de andere helft via het stadsbestuur.

https://www.facebook.com/www.hetblauwekruiskust.be/posts/3504243136327810

Tommelein heeft geen budget

De belofte van de vorige burgemeester werd nergens gebudgetteerd en Tommelein heeft vorig jaar dan ook samen gezeten met het Blauw Kruis om hen op de hoogte te brengen van het feit dat er in Oostende geen geld is voor de bouw van een nieuw dierenasiel. Nu met de coronacrisis is het budget nog een stuk strakker geworden waardoor die 500.000 euro die nergens gebudgetteerd staat nu ook niet gevonden kan worden.

Blauw Kruis is Big Business

Opvallen is dat het Blauw Kruis big business is, het draaide vorig jaar een winst van 855.000 euro en heeft in totaal meer dan 1,8 miljoen euro eigen vermogen. Het Blauw Kruis heeft dus meer dan voldoende financiële middelen. Waarom kan het Blauw Kruis de bouw dan niet zelf financieren?

Blauw Kruis reageert

Fabrice Goffin reageert: Het Blauw Kruis heeft inderdaad een succesvolle crowdfundingcampagne achter de rug vandaar dit resultaat. We hadden echter gehoopt dat het stadsbestuur eerder gemaakte afspraken zou nakomen, Tommelein zat op dat moment ook in het stadsbestuur toen het werd goedgekeurd.

Wij maken als organisatie geen winst dat kunnen alle documenten aantonen, we willen enkel het beste voor de dieren en daarvoor rekenen we op tal van vrijwilligers. Hoe het nu verder moet met de bouw van het nieuwe asiel is niet duidelijk op dit ogenblik.

3 REACTIES

  1. Nogal logisch dat je een positief resultaat hebt en een mooi balansresultaat als je net zo een geslaagde crowdfunding achter de rug hebt. Het tegendeel zou erger zijn en een roekeloos avontuur betekenen. Hopelijk vindt de Stad toch nog een budget voor een instantie die vele mensen nauw aan het hart ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in