Gie zie mien Zèèkapiting, een blond Zwoantje, Piekenoas, Saison a l’ Ostendaise, Keyte, Goldfinger en Krevet. Het zijn enkele lekkere Oostendse biertjes die de stadsmedewerkers vandaag vinden in hun ‘aperobox’: het alternatief voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor het personeel.

Net als de nieuwjaarsreceptie voor inwoners en tweedeverblijvers, wordt ook de jaarlijkse receptie voor het stadspersoneel opnieuw gedwarsboomd door corona. Met een aperobox wil Stad Oostende al zijn medewerkers toch een feestelijke start van het nieuwe jaar bezorgen en bedanken voor hun inzet.

‘Ostend is Music’ en Oostends bier met karakter

Via de aperobox worden twee minder bekende troeven van Oostende in de kijker gezet: Oostends bier en muziek. Bij de hapjes zit een code om de playlist ‘Ostend is Music’ te beluisteren via Spotify, geweldige muziek in allerlei genres van Oostende makelij. Ideaal als achtergrond bij de hapjes uit de box.

Om de dorst te stillen, kregen alle medewerkers de keuze tussen een alcoholvrij aperitiefje of een Oostends biertje: Gie zie mien Zèèkapiting, een ZwoantjePiekenoasSaison a l’ OstendaiseKeyteGoldfinger en Krevet. De stad geeft de biertjes willekeurig  mee in de verschillende boxen, zodat collega’s nadien de biertjes met elkaar kunnen vergelijken en elkaar de ultieme biertip kunnen geven. 

2.000 boxen, waarvan 15% vegetarisch

De hapjes, die in eigen huis gemaakt worden, gaan ook naar enkele partners en verzelfstandige stadsorganisatie zoals de Lokale Politie, de Brandweer, Toerisme, het Economisch Huis Oostende, enzovoort. Int totaal worden ruim 2.000 boxen verdeeld over net iets meer dan 100 diensten of locaties. 15 procent van de medewerkers koos voor het vegetarisch alternatief en twee op de drie stadsmedewerkers laat zich vandaag verrassen door een Oostends biertje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in