Het is vanaf vrijdag 29 mei opnieuw mogelijk om online afspraken te maken voor de dienstverlening van Stad Oostende. Het gratis nummer 0800 1 8400, opgericht in volle coronacrisis, blijft operationeel voor vragen van burgers en voor telefonische afspraken met de stadsdiensten.

Omwille van de strenge coronamaatregelen moest de dienstverlening in het Stadhuis en de andere loketten van Stad Oostende de afgelopen maanden noodgedwongen op een andere manier georganiseerd worden. Zo was het enkel mogelijk om telefonisch een afspraak maken. Stad Oostende zette alle zeilen bij om te zorgen dat de dienstverlening niet in het gedrang kwam. Tussen 16 maart en vandaag, 29 mei, ontvingen de Stadsbalie en de dienst Burgerzaken 2.964 burgers op afspraak.

Uitgebreide dienstverlening

Via telefoon hebben de onthaalmedewerkers bovendien een pak mensen begeleid naar het e-loket van stad Oostende. Voor heel wat diensten en attesten is een verplaatsing naar het Stadhuis niet nodig en kan een aangifte of aanvraag volledig digitaal: voor een adreswijziging bijvoorbeeld of om een kopie van de geboorteakte op te vragen. Tussen 16 maart en 22 mei beantwoordde Stad Oostende meer dan 19.000 oproepen van burgers: ongeveer 13.500 telefoons voor het Stadhuis, meer dan 2.400 voor de welzijnsdiensten op de centrale campus in de Edith Cavellstraat en bij de Sociale Noodlijn kwamen ruim 3.200 oproepen binnen.

Vanaf vandaag kunnen Oostendenaars weer zoals voordien online een afspraak maken voor de dienstverlening van Burgerzaken of andere diensten in het Stadhuis. Deze dienstverlening is bovendien niet meer beperkt tot dringende zaken. Enkel een reispas aanvragen en de nationaliteitsaanvraag blijven voorlopig niet mogelijk. Wie liever telefonisch een afspraak maakt kan dat nog steeds op het gratis nummer 0800 1 8400.  Het Stadhuis vrij binnen en buitenlopen, kan momenteel nog niet.

Nieuw is dat ook afspraken voor De Wegwijzer zowel online als telefonisch kunnen gemaakt worden. Daarnaast zal het vanaf 2 juni ook opnieuw mogelijk zijn om onderwijscheques voor het nieuwe schooljaar en een UiTPAS aan kansentarief aan te kopen.

Voorzorgsmaatregelen op het Stadhuis

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen van kracht bij een bezoek aan het Stadhuis.

Stad Oostende vraagt aan alle bezoekers van het Stadhuis om…

  • …steeds de ingang via de Vindictivelaan / Alfons Pieterslaan te gebruiken.
  • … de wegwijzers op de grond te volgen en ook de richtlijnen van de medewerkers.
  • …alleen naar de afspraak te komen, behalve wie taalarm is of een beperking heeft. Deze mensen kunnen zich uiteraard laten begeleiden door één extra persoon.
  • …stipt op tijd te komen.
  • …indien mogelijk een mondmasker te dragen en steeds de sociale afstand van 1,5 meter te bewaren.
  • …bij voorkeur te betalen met Bancontact of Payconiq.

In afwachting van de heropening van het onthaal op de centrale campus van het OCMW in de Edith Cavellstraat, blijven afspraken met de welzijnsdiensten van Stad Oostende mogelijk na het maken van een telefonische afspraak. Ook dit kan via het gratis nummer 0800 1 8400.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in