De veerdienst tussen het Oostendse stadscentrum en Oosteroever werd op 18 mei opnieuw opgestart. Op de eerste dag wordt het circulatieplan getest met één veerboot. Vanaf 19 mei zullen beide boten heen en weer varen. Door het coronavirus moeten passagiers rekening houden met enkele beperkingen.

VLOOT, de rederij van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, heeft de Oostendse veerdienst tussen de Visserskaai en het Maritiem Plein (aan de Vismijn) op maandag 18 mei opnieuw opgestart. VLOOT wil het circulatieplan eerst grondig testen en evalueren. Daarom wordt op de eerste dag één veerboot ingezet. Vanaf 19 mei zullen de twee boten opnieuw varen volgens de gewone uurregeling.

Door het coronavirus houden passagiers best rekening met enkele beperkingen op en rond het veer. Om de social distance-maatregel te respecteren, worden per overvaart maximum veertien passagiers (en maximum zeven fietsen) op de boot toegelaten. Alle passagiers moeten verplicht een eigen mondmasker dragen van zodra ze de loopbrug betreden. Het veer maakt immers deel uit van het openbaar vervoer.

De veerdienst mag voorlopig enkel gebruikt worden voor essentiële verplaatsingen, niet als onderdeel van een (toeristische) uitstap.

Stad Oostende heeft VLOOT gevraagd om de uitgebreide veerdienst dit jaar te laten doorlopen tot en met de herfstvakantie. Het veer zou dan ook in oktober nog tot 20.50 uur varen op weekdagen en tot 23.50 uur in het weekend. We wachten nog op bevestiging van deze aanpassing.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in