Het veer brengt voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de westeroever naar de oosteroever en omgekeerd. Van 30 maart tot 30 september gebeurt dit volgens een uitgebreide zomerregeling. Stad Oostende verlengt deze periode tot het einde van de herfstvakantie.

De veerboten ‘Roger Raveel’ en ‘Het rode vierkant op zee’ brengen voetgangers en fietsers het hele jaar door gratis van de westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de oosteroever (het Maritiem Plein) en omgekeerd. De dienstverlening wordt voorzien door DAB Vloot van de Vlaamse Overheid, maar het is Stad Oostende die de kosten voor de uitgebreide zomerregeling op zich neemt.

Eerste schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw: ‘Door de lockdown in het voorjaar is het toeristisch seizoen pas later van start gegaan. Door de huidige coronamaatregelen kunnen ook minder mensen tegelijkertijd worden overgezet. Met deze beslissing wil het stadsbestuur de Oostendenaar en de bezoekers van onze stad wat langer laten genieten van deze extra dienstverlening, alsook de lokale handelaars nog een extra duwtje in de rug geven.

Het veer zal tot het einde van de herfstvakantie (zondag 8 november) volgens de zomerregeling varen. Dat betekent dat er de hele week door met twee boten gevaren wordt, en dat er ook tijdens de avond langer passagiers overgezet worden.

De dienstregeling en alle info vind je op www.oostende.be/veerverbinding.

Heb jij onze app al op jouw smartphone?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in