Oostende breidt het aantal locaties uit waarop je elkaar het ja-woord kan geven. Sinds vorige zomer kon je al trouwen met zicht op de Mercator, vanaf 1 juni komen er twee extra locaties bij. Vanaf dan kan je trouwen in het Leopoldpark of met zicht op zee. De locaties werden gekozen omdat ze de sterktes van Oostende weergeven.

Tot vandaag is het enkel en alleen mogelijk om in Oostende te trouwen in het stadhuis. Buiten trouwen kon wel al sinds vorige zomer zo kon je trouwen met zicht op de Mercator. Hina Bhatti heeft nu een reglement uitgewerkt waardoor koppels vanaf nu tussen mei en september kunnen trouwen op de Zeedijk net bij de Venetiaanse Gaanderijen of in de Kiosk van het Leopoldpark.

Zo valt er opnieuw iets meer te beleven in Oostende en het zal voor de passanten leuk zijn om naar te kijken. Het zorgt ook voor extra sfeer bij de bruiloft omdat mensen spontaan de bruid en bruidegom aanspreken of geluk wensen.

Op locatie trouwen kan wel niet altijd, dit zal slechts op 1 zaterdag per maand kunnen. Dit werd zo besloten omdat het praktisch is, mocht het toch te slecht weer zijn dan kan er nog altijd verhuisd worden naar het stadhuis.

Het reglement ligt nu voor in de gemeenteraad en als het goedgekeurd wordt dan kan het vanaf 1 juni in werking treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in