De aangekondigde staking van morgen bij de stadsdiensten zorgt ervoor dat Tommelein niet meer verder aan tafel wil. In KW.be zegt hij dat “Wie kiest voor staken, schort het overleg op” de staking komt er nadat het stadsbestuur de privatisering van bepaalde stadsdiensten heeft aangekondigd.

Tommelein vindt niet dat je ondertussen kunt staken en tegelijk constructieve gesprekken blijft voeren, daarom schort hij naar eigen zeggen het overleg op.

Morgen staken alle drie de vakbonden in Oostende, de stadsdiensten beloven wel een minimumbezetting te gaan verzorgen. Hoeveel personeelsleden mee zullen staken is momenteel niet duidelijk. De stad telt 1.750 werknemers. Morgen is er een optocht voorzien van het Sociaal Huis tot aan het stadhuis.

Tommelein vindt dat je actie kan voeren maar dat een staking een brug te ver is. Het stadsbestuur verdenkt de Sp.a en vooral John Crombez als motor achter de staking van morgen. Het overleg zal op een later moment wel hervat worden. Wat de impact van de staking zal zijn dat is nieuws voor morgen.

Al meer dan 2.700 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in