Vandaag laat het stadsbestuur weten dat het start met een nieuwe procedure om een externe partner te vinden voor de diensten gezinszorg, aanvullende thuiszorg en catering. Die procedure werd in het verleden al opgestart maar door de coronacrisis werd toen beslist om die tijdelijk stop te zetten.

De beslissing zorgde toen voor veel commotie en een aantal diensten hebben toen ook verschillende keren betoogd tegen de beslissing van het stadsbestuur. Het was een beslissing die werd genomen in het kader van het meerjarenplan dat het stadsbestuur had opgesteld. Volgens het schepencollege behoren bovengenoemde diensten niet tot de kerntaken van de stad en daarom willen ze een externe partner vinden die de activiteiten: gezinszorg, aanvullende thuiszorg en catering kan overnemen.

De procedure wordt nu dus opnieuw opgestart maar met aangepaste criteria zodat meerdere kandidaten zich kunnen inschrijven. Tommelein laat in het HLN.be weten dat dit geen éénvoudige beslissing is geweest maar dat het noodzakelijk is om het nu toch te doen.

Het wordt afwachten hoe het personeel en de oppositie op deze beslissing zullen reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in