De MUG-heli redt jaarlijks heel wat mensenlevens. Deze werking wordt mee gefinancierd door lokale besturen. Stad Oostende draagt jaarlijks bij met 5.000 euro.

De rood-witte MUG-helikopter is voor velen herkenbaar. Dit toestel redt jaarlijks zo’n 40-tal mensenlevens. De MUG-heli is in Brugge gestationeerd en maakt deel uit van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening (IMDH). Om de jaarlijkse kosten te dekken, hangt de werking voor een stuk af van bijdrages en giften. Ook Stad Oostende draagt haar steentje bij met een jaarlijkse dotatie van 5.000 euro.

Uniek in Vlaanderen

De MUG-heli is uniek in Vlaanderen en voert jaarlijks zo’n 700 interventies uit in West-Vlaanderen, een deel van Oost-Vlaanderen en in de Nederlandse provincie Zeeland. Na een oproep staat de interventieploeg binnen een kwartier ter plaatse. Het vliegtuig beschikt over dezelfde uitrusting die je in een MUG-voertuig aantreft. Op die manier worden jaarlijks tientallen mensenlevens gered.

Meer dan vliegen alleen

Sinds het populaire VTM-programma ‘Helden van hier: In de Lucht’ is de MUG-helikopter geen onbekende meer, maar het IMDH doet meer dan vliegen alleen. De vereniging organiseert ook verschillende medische hulpopleidingen zoals reanimatie en EHBO. Het IMDH biedt deze opleidingen ook in Oostende aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in