Vandaag wordt de “Dag van de verpleging gevierd”!  Deze dag is de dag bij uitstek om onze zorgverleners in de bloemetjes te zetten . In deze moeilijke tijden geven verpleegkundigen, maar ook andere zorgverleners elke dag het beste van zichzelf in de strijd tijden het Covid-19 virus.

Ter gelegenheid van deze dag heeft Stad Oostende het initiatief genomen om een gloednieuwe “zorgplus-parkeersticker” te bezorgen aan haar inwoners. Het concept is simpel. Wie solidair wil zijn met onze zorgverleners hangt deze sticker zichtbaar op aan de brievenbus of garagepoort van de woning. Op deze manier geef je aan dat je de plaats voor je oprit of garagepoort ter beschikking wil stellen aan dokters, thuisverplegers, kinesisten en andere zorgkundigen.

Deze groep zorgverleners plaatsen op hun beurt een zorgplus-parkeerkaart achter de voorruit van hun auto, met de nodige contactgegevens. Zo kunnen de bewoners hen contacteren om de parkeerplaats vrij te maken indien nodig.

Eerste schepen Björn Anseeuw licht dit project toe: “ Ik weet uit eigen ervaring dat zorgverleners werken onder een hoge werkdruk. Door dit initiatief hebben de zorgverleners een grotere kans om sneller een parkeerplaats te vinden in de buurt van de woning van hun patiënten.  Zo kan hun kostbare tijd efficiënter worden besteed aan de zorg voor hun patiënten. Die extra ondersteuning is essentieel voor onze zorghelden, zeker nu, in deze moeilijke tijden.”

Stad Oostende wil een correct en rechtvaardig parkeerbeleid voeren voor iedereen! Het gratis parkeren promoten valt dan ook moeilijk te rijmen met deze ‘blijf in uw kot’ tijden, waarin de nodeloze verplaatsingen tot het minimum moeten worden herleid in onze strijd tegen de verspreiding van het Covid-19 virus. Dit zou ook niet eerlijk zijn ten opzichte van onze zorgverleners die reeds een betalende parkeerkaart hebben aangekocht.

Dokters, kinesitherapeuten en verpleegkundigen kunnen momenteel een parkeerkaart kopen voor € 200.  Deze kaart geeft hen het recht om te parkeren op de speciaal voor hen voorbehouden parkeerplaatsen, op plaatsen voor ultrakortparkeren en op alle bovengrondse parkeerplaatsen in het centrum met een Europese parkeerschijf voor een maximumduur van 1 uur.

Zo kunnen onze zorgverleners op een efficiënte manier de nodige kwaliteitsvolle zorg bieden aan de Oostendenaars.  Het gebruik van de betalende parkeerkaart en de parkeerpluszorg kaart is bedoeld ter ondersteuning van de zorgverlening voor de patiënten van onze stad. Misbruik zal dan ook streng worden aangepakt.

Samen zorgen voor elkaar!

Praktische informatie:

Een zorgplus-parkeerkaart en/of een zorgplus-parkeersticker kunnen worden aangevraagd via de volgende link op de website van Stad Oostende:

https://www.oostende.be/sticker-parkeren-zorgverlener

Stad Oostende zorgt er voor dat uw parkeerpluszorg-kaart en/of een parkeerpluszorg-sticker wordt opgestuurd naar u thuis!DEELTWEETLINKE-MAIL

1 REACTIE

  1. schande dat de stad Oostende voor de betreffende parkeerkaart hiervoor 200 € durft te vragen aan de verpleeg-/zorgkundigen terwijl ze via allerlei sociale instellingen de zogenaamde “minderbedeelden” (met “recht op …” ) het geld met bakken in een eeuwig bodemloze put kiepert, wederom een aanvulling aan de lange lijst van politieke beslissingen genomen door de eens temeer overgewaardeerde/overbetaalde en incompetente politici, mooi cadeau op onze dag v/d verpleegkunde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in