Met twee verplaatsbare moswanden in de Lokettenzaal trekt Stad Oostende de duurzame en ecologische kaart in het Stadhuis. Het groen tovert de ruimte om in een inspirerende werkomgeving en creëert rust, zoals alleen de natuur dat kan.

Als er een kenmerk is waardoor de 21ste-eeuwse architectuur en stadsplanning zich van alle andere periodes zal onderscheiden, is het wel het grote belang van natuur en groene ruimtes. De inrichting van de stad bepaalt hoe mensen er zich voelen. Een groene buurt is aangenaam om in te wonen, zorgt voor biodiversiteit van fauna en flora en geeft een gevoel van rust. Duurzame steden zijn groene steden.

Stad Oostende trekt duurzame kaart in Stadhuis

Ook Stad Oostende trekt de ecologische en duurzame kaart. Sinds kort wordt de Lokettenzaal in het Stadhuis opgefleurd door twee groene moswanden van ongeveer 4 vierkante meter. De moswanden bestaan uit een combinatie van bolmos, platmos en IJslands- of rendiermos, die door een lokale florist op de panelen zijn geschikt.

De groenwanden zijn zo geplaatst dat de bezoekers in alle rust en privacy onder andere plannen van een openbaar onderzoek kunnen consulteren. De geluiddempende functie van de moswanden laat bovendien toe dat onze medewerkers de bezoekers in een rustige sfeer te woord kunnen staan. Op die manier creëren we een gezonde en inspirerende werkomgeving die de productiviteit en het welzijn bevorderen.

Alleen maar voordelen

De groene wanden combineren esthetiek en akoestiek. Ze brengen natuur en rust in één van de drukst bezochte plaatsen van het Stadhuis. De wanden zijn volledig onderhoudsvrij. De mossen worden ecologisch gekweekt en niet uit de natuur weggenomen. Ze worden op voorhand in baden ondergedompeld en nemen zo de nodige stoffen op die ook biologisch afbreekbaar zijn. Dit proces noemt men de ‘preservering’ of ‘mummificering’. Het maakt de mossen kleurvast en zacht. Verder onderhoud is overbodig.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in