Er zijn in de ontmoetingscentra ondertussen heel wat activiteiten heropgestart na een sluiting door de coronamaatregelen. In de maand oktober/november pakken de oc’s zelfs uit met een nieuwe activiteitenreeks rond ‘Maand van de humor’. Eind oktober zal ook een 2e editie van Balloween plaatsvinden.

Begin dit jaar noteerden de ontmoetingscentra een recordaantal bezoekers, meer leden en ook meer inkomsten. Een schitterend resultaat waardoor 2020 een veelbelovend jaar zou worden. Daar stak Corona echter een stokje voor. Door de coronacrisis werden alle ontmoetingscentra verplicht om de deuren te sluiten van 18 maart tot en met 23 juni. Tijdens deze periode waren er wel maaltijdbedelingen aan huis en een boodschappendienst voor de mensen die dit het meeste nodig hadden. Ondanks een uitstekende start begin dit jaar met stijgende inkomsten, zorgde corona voor een omzetdaling met vijfenzeventig procent, tot uiteindelijk twaalf procent in de maand juni 2020.

De nieuwe jaargang voor de ontmoetingscentra startte in september en sindsdien zijn heel wat activiteiten heropgestart. Toch blijven nog steeds strenge maatregelen van toepassing waardoor de ontmoetingscentra aan de helft zitten van hun normale omzet en bezoekersaantallen.

Bezoekers van de ontmoetingscentra moeten steeds een mondmasker dragen bij een verplaatsing. Het ontsmetten van de handen is verplicht en er moet ook een anderhalve meter afstand behouden blijven tijdens de maaltijden. Het personeel van de centra ontsmetten alle tafels, stoelen en materialen voor en na de maaltijden én iedere ochtend/avond. 

Stad Oostende wil benadrukken dat het naleven van de maatregelen absoluut noodzakelijk is om een nieuwe sluiting te vermijden. Wie zich niet aan deze regels houdt, zal de toegang tot de ontmoetingscentra geweigerd worden.

Nieuwe activiteitenreeks: maand van de humor

De medewerkers van de ontmoetingscentra hebben de voorbije maanden niet stilgezeten en hebben een brede waaier aan activiteiten uitgewerkt tijdens de lockdownperiode. Denk maar aan de mondmaskeractie, de boodschappendienst en de huisbezoeken. Er was ook heel wat inspiratie  voor een nieuwe activiteitenreeks.

Er worden vijf activiteiten georganiseerd:

  • Monoloog ‘Ge moet er niet mee lachen’ door Gwen Deprez in oc ’t Kasteeltje (maandag 26 oktober)
  • Improvisatiegezelschap Compagnie Amai in oc De Ballon (donderdag 19 november)
  • Comedyshow ‘Gevoelsmens’ door  Koen Dewulf in oc ’t Viooltje (vrijdag 20 november)
  • Comedy en beatbox door Kjen Devoo in oc De Schelpe (dinsdag 24 november)
  • Isabelle Vandemaele met ‘Velodroom’ in oc Ter Yde (vrijdag 27 november)

Voor meer informatie over de voorstellingen kun je terecht bij de ontmoetingscentra. De prijs bedraagt vijf euro.

Tweede editie van Ballonween

Vorig jaar werd een eerste succesvolle editie van Ballonween in OC De Ballon (Mansveldstraat 9) georganiseerd, een evenement voor kinderen, ouders en grootouders met een waaier aan activiteiten. Bijna alle activiteiten waren toen volzet. 

Deze Ballonween-editie zet in op het succesverhaal van vorige editie en vindt plaats op zaterdag 31 oktober. Door de coronamaatregelen krijgt iedereen een vaste zitplaats.

Op het programma staat onder andere een griezelontbijt met verhalen en knutselworkshops voor het gezin. De plaatsen voor de activiteiten zijn beperkt. Voor meer informatie kun je terecht bij oc De Ballon.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in