Nu de coronacijfers stilaan weer de goede richting uitgaan, maken ook de ontmoetingscentra zich klaar om hun werking stapsgewijs te hervatten. Sinds maandag 17 mei zijn de terrassen van de OC’s opnieuw geopend en vanaf woensdag 19 mei worden ook georganiseerde outdoor sportactiviteiten heropgestart.

De ontmoetingscentra zijn sinds oktober vorig jaar gesloten voor het grote publiek door de coronamaatregelen. Het team van de ontmoetingscentra was ondertussen druk bezig met de organisatie van takeaway-maaltijden, een-op-eengesprekken, de Sociale Noodlijn, belrondes naar 80-plussers, stoepbezoeken, ontbijt voor de vrijwilligers, enzovoort. Door de gunstige coronacijfers en de goed lopende vaccinatiecampagne, bereiden de OC’s zich voor op de heropening.

Opening van de buitenterrassen

Sinds maandag 17 mei zijn de terrassen van de ontmoetingscentra opnieuw open. Bezoekers kunnen er elke werkdag van 9.30 tot 11.00 uur en 14.30 tot 16.30 terecht. De tafels zijn opgesteld met anderhalve meter afstand en er kunnen maximaal vier personen plaatsnemen per tafel. Bezoekers mogen dranken enkel buiten consumeren. Maaltijden kunnen nog niet geserveerd worden, de takeaway-service blijft voorlopig behouden.

Heropstart outdoor sportactiviteiten

Vanaf woensdag 19 mei zijn ook georganiseerde outdoor sportactiviteiten opnieuw mogelijk met maximum 25 personen (exclusief begeleiders) tijdens de openingstijden van de ontmoetingscentra. De ontmoetingscentra zullen hiervoor contact opnemen met de sportverantwoordelijken en afspraken maken per OC. Alle veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd. Binnenactiviteiten en zaalgebruik zijn voorlopig nog niet toegestaan, maar er wordt wel aan een plan gewerkt om ook de binnenactiviteiten eventueel vanaf juni te heropstarten. Hierover wordt nog gecommuniceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in