Vanaf 23 juni openen de ontmoetingscentra opnieuw de deuren voor de maaltijdendienst. De volledige dienstverlening (zoals pedicure) herneemt vanaf 1 juli. Voorlopig blijven de cafetaria’s dicht. Voor OC’s De Blomme, ’t Kasteeltje en De 3 Gapers blijft het ook nog even wachten.

Zoals zoveel diensten moesten de Oostendse ontmoetingscentra een hele poos de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Nu de maatregelen versoepelen, wordt alles in gereedheid gebracht om ook de Oostendse ontmoetingscentra opnieuw te openen.

Medewerkers stomen OC’s klaar

De voorbije maanden werd het personeel van de ontmoetingscentra ingezet voor onder andere de Sociale Noodlijn, de maaltijdenservice aan huis en de belronde naar 80-plussers. Vanaf deze week zijn de meeste medewerkers opnieuw aanwezig in hun vertrouwde centrum.

Ze maken de centra klaar voor gebruik, conform de veiligheidsvoorschriften. Alles wordt ontsmet en grondig gereinigd. Er wordt beschermingsmateriaal voorzien voor het personeel en de klanten. Affiches en looplijnen op de grond zullen de gebruikers duidelijk informeren over de veiligheidsvoorschriften.

Maaltijdenservice en zaalverhuur

Vanaf dinsdag 23 juni openen de ontmoetingscentra weer de deuren voor de maaltijdenservice. Elke reguliere bezoeker kan dan opnieuw in zijn of haar vertrouwde centrum terecht. De ontmoetingscentra zullen hiervoor in eerste instantie zelf de vaste gebruikers opbellen, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Stad Oostende streeft er wel naar om iedereen een plaats te geven.

In OC Oud Hospitaal wordt met twee shifts gewerkt: om 11.00 uur en om 13.00 uur. OC De Boeie kan door de beperkte omvang slechts de helft van de normale bezoekers ontvangen. Er wordt een oplossing gezocht om ook daar weer iedereen van de maaltijden te laten genieten.

De dienstverlening en de één-op-één contacten zoals de pedicure of de eerstelijnspsycholoog worden opnieuw opgestart vanaf woensdag 1 juli 2020. Zaalverhuur en groepsactiviteiten zijn weer mogelijk vanaf dinsdag 7 juli 2020. Alle activiteiten verlopen voorlopig wel op afspraak, vrije toegang is nog niet mogelijk. Ook de cafetaria blijft om die reden nog even gesloten. Groepen en maaltijdgebruikers zullen wel al beperkt een drankje kunnen kopen.

Nog even wachten voor De Blomme, ’t Kasteeltje en De 3 Gapers

Omwille van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad blijven de cafetaria’s van de ontmoetingscentra voorlopig nog gesloten.

OC De Blomme (dat eerst dienst deed als triagecentrum en vervolgens testcentrum) en OC ’t Kasteeltje (omwille van de stablisatiewerken) zullen pas een maand later kunnen openen. Tot slot kan OC De 3 Gapers de deuren voorlopig nog niet openen omdat er geen circulatie kan worden georganiseerd (de voordeur is de enige toegangsdeur). In de andere OC’s kan er overal een looplijn worden uitgetekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in