Voor het derde jaar op rij zetten ouders van leefschool De Vlieger een eigen initiatief op waarbij kinderen in de schoolvakantie kwalitatief opgevangen worden. Stad Oostende biedt logistieke en (vanaf dit jaar) financiële steun aan dit project.

Enkele ouders van Leefschool De Vlieger steken al enkele jaren de handen uit de mouwen en bouwen een eigen opvang uit om zo kinderen in een vertrouwde omgeving een kwalitatief aanbod te doen tijdens de vakantie. Ze noemen zichzelf ‘De Zandzotjes’. De school stelt de schoolinfrastructuur ter beschikking en Stad Oostende biedt logistieke steun.

Om toch eventuele risico’s te dekken besliste Stad Oostende nu om tussen te komen in de kost van een overkoepelende verzekering en begeleiding via de vzw Cokido. Per deelnemend gezin gaat het jaarlijks om 30 euro lidgeld. 

Burgerinitiatief stimuleren

Stad Oostende stimuleert burgerinitiatief. De Stad wilt Oostendenaars motiveren om zelf mee te bouwen aan een warm Oostende. Dit project waarbij laagdrempelige en vooral goedkope opvang wordt georganiseerd past volledig binnen ons bestuursakkoord.

In totaal wordt deze zomer zes weken opvang aangeboden. Elke dag is er een divers aanbod met ook voldoende ruimte om ‘gewoon’ te spelen, op ritme van het kind. 

Dankzij de ondersteuning van Cokido vzw kan dit met minimale inspanningen worden gerealiseerd. Een dergelijk aanbod is volledig complementair met het reguliere aanbod aan kinderopvang. Vooral voor kleuters is opvang door vertrouwde gezichten in een bekende omgeving zeer waardevol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in