De onderhandelingen met verschillende kandidaten die de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg van Stad Oostende willen verderzetten, zijn afgelopen. Het Vast Bureau selecteerde i-mens als voorkeurkandidaat en legt de beslissing op 30 augustus voor aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Bij de opmaak van het Meerjarenplan 2020-2025 besliste Stad Oostende om niet langer taken uit te voeren die door het middenveld of door andere publieke of private partners kunnen worden georganiseerd. Zo kan de stad zich concentreren op haar kerntaken en werk maken van evenwichtige stadsfinanciën. Een eerste selectieprocedure vorig jaar om een geschikte partner te vinden die de activiteiten gezinszorg en aanvullende thuiszorg kan verderzetten, werd door corona opgeschort en later stopgezet. Dit jaar kwam er dan een nieuwe procedure met ruimere mededinging.

De ingediende offertes werden grondig bestudeerd en er werd onderhandeld met de verschillende kandidaten. Daarbij stonden de kwaliteit van de dienstverlening voor de bestaande en nieuwe klanten én de arbeidsvoorwaarden voor ons personeel centraal. Voor alle dienstverleningen van de thuiszorg (gezinszorg inclusief huishoudhulp en poetshulp) is er intussen een voorkeurpartner: i-mens.

De beslissing staat op de agenda van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op maandag 30 augustus. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn (de vroegere OCWM-raad) heeft dezelfde samenstelling als de Gemeenteraad.

Het stadsbestuur beklemtoont dat de huidige personeelsleden gelijkwaardige loon- en arbeidsvoorwaarden (inclusief verlofdagen) zullen behouden. In de mate van het mogelijke zullen de medewerkers hun huidige gezinnen verder kunnen blijven bedienen.

Nadat de Raad de keuze voor i-mens (op 30 augustus) bevestigd heeft, zullen nog in dezelfde week informatievergaderingen voor het personeel worden georganiseerd. De komende weken en maanden zullen gebruikt worden om de overgang van zowel de activiteiten als het personeel op een goede manier te organiseren. De huidige klanten van de gezinszorg en de aanvullende thuiszorg zullen hierbij ook voldoende geïnformeerd worden. Het personeel (en de vakbonden) zullen uiteraard ook alle nodige informatie krijgen en betrokken worden om de overgangsperiode voor iedereen vlot te laten verlopen. In het najaar zal elke medewerker alle info krijgen over zijn/haar individuele situatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in