Met de lentekriebels gaan we met z’n allen in en rond het huis weer vaker aan de slag. Op zoek naar wat hulp bij die klusjes? Dan zit je hiervoor goed bij Wijk-Werken.

In Oostende zijn er 180 wijkwerkers aan de slag. De wijkwerkers zijn er ook voor andere klusjes waar mensen, al dan niet tijdelijk, niet toe komen.

Wat is perspectief

Perspectief is een organisatie van de lokale besturen van regio Oostende (Oostende, Bredene, De Haan, Middelkerke, Gistel, Oudenburg, Ichtegem) die werkt rond het thema werk. Dit door het mogelijk maken van Wijk-Werken, vrijwilligerswerk, regie sociale economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat is Wijk-Werken?

Wijk-werken heeft niks met een echte wijk te maken… het gaat over een lokale tewerkstelling. Wijk-Werken is een systeem waarbij voor werkzoekenden, leefloon’ers of mensen met een ziekte-uitkering perspectief wordt geboden om stappen vooruit te zetten op vlak van werk. Gebruikers geven kansen aan wijkwerkers om via het uitvoeren van opdrachten een aantal uren per maand aan de slag te gaan om zo te groeien richting werk.

Vanuit Perspectief bieden we dus ondersteuning aan werkzoekenden (in samenwerking met OCMW,VDAB en GTB) en aan personen waarbij de rechtstreekse stap richting de arbeidsmarkt te groot is. Dit is een traject op maat van de Wijk-Werker, waarbij we maximum een jaar aan competenties werken.

Wie kan er gebruik maken van Wijk-Werken?

De gebruikers van Wijk-Werken zijn scholen, gemeentes, vzw’s, niet-commerciële organisaties maar ook particulieren opdrachten uitvoeren bij hun thuis.

Vandaag maken reeds 1.356 gebruikers gebruik van onze dienstverlening. Hiervan zijn 1.087 individuele gebruikers, de rest zijn rechtspersonen. Op die manier stellen we vandaag in Oostende 180 Wijk-Werkers te werk en maar liefst 380 in de hele regio.

Niettegenstaande de vele opdrachten bij burgers doen we ook heel wat van onze opdrachten bij gemeentes, scholen, vzw’s, zelfs land- en tuinbouwbedrijven uit de regio Oostende. vb. het klasseren van de boeken in de bib, preventie in de winkelstraten, hulp bij mobiliteit, maaltijdbedeling , huis aan huis bedeling, toezicht in scholen,..

Doe een beroep op Wijk-Werkers :

Bijvoorbeeld : dagelijks gezelschap voor u en/of uw familieleden, hulp aan mantelzorger(s), (hulp bij) boodschappen, oppas van huisdieren en uitlaten van uw hond(en), huistaakbegeleiding.

Prijs?

Voor het inschakelen van een Wijk-Werker betaalt de gebruiker per jaar 7.50€ inschrijvingsgeld én koopt hij/zij cheques ter waarde van €7,45 per uur. Voor particuliere gebruikers is er nog een fiscaal voordeel van 20 %.

Kandidaat wijk-werker?

Om te wijk-werken, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer info op onze site of neem gerust contact op.

Meer info?

Perspectief
Hendrik Serruyslaan 76 059 43 37 99 info@perspectiefwerkt.be www.perspectiefwerkt.be

059 43 37 99

info@perspectiefwerkt.be

Hendrik-Serruyslaan 76, 8400 Oostende

www.perspectiefwerkt.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in