Met enige trots stelt Stad Oostende haar nieuwe sproeiwagen voor. De wagen zal worden ingezet voor onder andere het reinigen van de zeedijk en de winkelwandelstraten. “We werken elke dag opnieuw hard om de stad net te houden.  Vroeger werd de brandweer wel eens gevraagd om de zeedijk schoon te spuiten. Dat kan nu niet meer. Dus is het niet meer dan normaal dat we investeren in goed materiaal waarmee we de tientallen medewerkers van de stad, die dagelijks instaan voor nette Oostendse straten, goed ondersteunen. Deze sproeiwagen wordt bovendien elektrisch aangedreven, wat opnieuw een stuk milieuvriendelijker is,” licht Eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA) toe.

De sproeiwagen is een Tennax Hydro 2.0 die 1.550 liter water kan vervoeren en heeft een werkingsautonomie van 8 uur. De sproeiwagen is 30% stiller dan de conventionele verbrandingsmotoren en stoot geen schadelijke stoffen uit zoals NOx en CO2. De jaarlijkse onderhoudskost van de sproeiwagen bedraagt 70% minder dan een conventionele sproeiwagen. De sproeiwagen beschikt over een uiterst veilige 48-volt installatie, waardoor de techniekers van Stad Oostende zelf kunnen instaan voor het onderhoud en de (eventuele) herstellingen. Op die manier bespaart de stad zo’n 90% op brandstofkosten.

Het sproeitoestel zal nu dagelijks worden ingezet om de binnenstad, de winkelwandelstraten, zeedijk en kaaien met hoge druk te reinigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in