De Oostendse bibliotheek is omwille van de coronamaatregelen nog steeds gesloten voor het publiek. Toch draait de dienstverlening van de bib op volle toeren: een duizendtal Oostendenaars haalde al een boekenpakket af en vanaf maandag start een volgende ronde.

De afhaaldienst van de bibliotheek startte een maand geleden op en draait op volle toeren. Een duizendtal mensen vroeg al zo’n bibliotheekpakket aan en de reacties zijn hartverwarmend en positief. Op vraag van vele leners is het vanaf maandag 20 april ook mogelijk om een tweede pakket aan te vragen. Zolang de bib de deuren moet sluiten voor het publiek, kunnen mensen die lid zijn van de bibliotheek 10 boeken en 10 audiovisuele materialen uit de collectie aanvragen. Ook wie al een eerste pakket ontleende, kan opnieuw beroep doen op deze service.

Veilig terugbrengen van ontleende boeken
Vanaf maandag 20 april kan iedereen de eerder ontleende materialen ook terug binnen brengen. Alle ontleende materialen zoals boeken, cd’s en dvd’s kunnen in een inleverbak gedeponeerd worden aan de hoofdingang van de bibliotheek. Dit kan elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Let wel, de gewone procedure via de inleverkasten is op dit moment niet mogelijk, omwille van de veiligheidsrichtlijnen. Pas nadat alle materialen de nodige tijd in quarantaine hebben doorgebracht, zullen de bibmedewerkers ze verwerken. Op die manier kunnen boeken en andere materialen opnieuw veilig in gebruik genomen worden door andere klanten.

Internationale kranten en magazine bij je thuis
De Bibliotheek biedt tijdelijk ook gratis toegang tot ‘Pressreader‘, de internationale digitale krantenkiosk. De enige voorwaarde is dat mensen geregistreerd zijn op ‘Mijn Bibliotheek’ en dus een persoonlijk profiel hebben op de website van de Oostendse bib.

Alle geregistreerde leden kregen intussen een bericht in Mijn Bibliotheek met een link naar Pressreader. Via dat platform kunnen ze gratis en onbeperkt van thuis uit meer dan 6.000 (!) internationale kranten en tijdschriften lezen.

Alle informatie en het online formulier om een nieuw boekenpakket aan te vragen, zijn terug te vinden op de website van de bibliotheek. Wie zijn weg niet online vindt, kan bellen op 059 29 51 51. De bibmedewerkers staan elke dag telefonisch paraat van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Nadat de bibliotheek een aanvraag ontvangt voor een boekenpakket, wordt een gevarieerd pakket samengesteld en worden mensen door een medewerker gecontacteerd om dat op te halen aan de dienstingang, met de inachtneming van de social distance-regels.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in