Omwille van de coronacrisis moest ook de Oostendse bibliotheek een tijd lang de deuren sluiten. Op 2 juni gaat de bib opnieuw open voor bezoekers, met een beperkte dienstverlening en met de nodige veiligheidsmaatregelen. De wijkfilialen openen al op 27 mei, maar enkel op afspraak.

Hoofdbibliotheek (Wellingtonstraat 17): open vanaf 2 juni

Op dinsdag 2 juni 2020 opent de Bibliotheek Oostende opnieuw de deuren voor het publiek tijdens de normale openingstijden maar met een beperkte dienstverlening. Bezoekers kunnen er enkel materialen inleveren en/of zelf boeken uitkiezen. De bibliotheek zal dus nog niet toegankelijk zijn als ontmoetingsplaats. Krantenlezers, studenten en computergebruikers kunnen er voorlopig ook nog niet terecht.

Er gelden een aantal duidelijke spelregels:

  • Alleen individuele en gecontroleerde toegang tot de bibliotheek is mogelijk, reserveren is niet noodzakelijk. Minderjarigen mogen begeleid worden.
  • Maximaal worden tegelijkertijd 25 bezoekers toegelaten. Elke bezoeker moet gebruik maken van een uitleenmandje.
  • De duur van het bibliotheekbezoek wordt zo kort mogelijk gehouden (maximaal 30 minuten)
  • Bezoekers moeten strikt de aangegeven route volgen: ingang via de draaideur, materialen inleveren aan de ingang, materialen uitlenen aan de zelfuitleendienst en uitgang via het leescafé.
  • Mondmasker en handhygiëne zijn verplicht. Ook de social distance van 1,5 m moet steeds gerespecteerd worden.
  • Geen ontmoetingen: zetels, stoelen en leestafels zijn niet beschikbaar
  • Beperkte dienstverlening: kranten en tijdschriften kunnen niet worden gelezen, er is geen studiemogelijkheid, noch mogelijkheid van pc en/of internet
  • De toiletten zijn niet toegankelijk
  • Printen, kopiëren en op de piano spelen zijn niet toegelaten

Een afhaalpakket aanvragen kan nog tot dinsdag 26 mei.

Wijkfilialen: open vanaf 27 mei

De vier bibliotheekfilialen openen vanaf woensdag 27 mei 2020, enkel op afspraak! Van woensdag 27 mei t.e.m. vrijdag 29 mei kan je er dagelijks terecht, maar enkel op afspraak. Er zijn in die week uitgebreide openingstijden voorzien: van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken, kan enkel telefonisch via 059 29 51 51, van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.

Let wel! Iedere bezoeker komt alleen naar de afspraak en krijgt 15 minuten toegang (minderjarigen mogen begeleid worden). Kom zeker stipt op tijd en bel aan, waarna een medewerker de bezoeker ontvangt. Mondmasker en handhygiëne zijn verplicht, respecteer ook de social distancing regels. Vanaf 2 juni zijn de filialen opnieuw toegankelijk tijdens de normale openingstijden, maar nog steeds op telefonische afspraak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in