Vanaf 1 september 2021 sluit het Stadsmuseum in de Langestraat even de deuren om de publiek toegankelijke delen een nieuw laagje verf te geven. Begin 2022 heropent het opgefriste museum op feestelijke wijze.

Het Stadsmuseum in de Langestraat 69 leidt je door het boeiende levensverhaal van Oostende. Objecten, affiches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart.

In 1996 besliste de Stad Oostende in overeenstemming met heemkring De Plate om het heemkundig museum, Oostends Historisch Museum De Plate, in het pand in de Langestraat onder te brengen. In 2012 werd het museum grondig heringericht, dankzij financiële steun van Europa binnen het ‘HMS Interreg IV project’. Sindsdien heet het museum Stadsmuseum. Het beheer van het museum ligt in handen van De Plate met structurele en financiële ondersteuning van Stad Oostende.

Met deze renovatiewerken blijft de Stad zorg dragen voor dit waardevolle stadspand. Alle zinkwerk van het dak wordt vernieuwd en ook enkele glasramen zullen worden vervangen. Binnenin pakken we alle publieke ruimtes van ons prachtig stadmuseum aan en wordt alles opnieuw geschilderd. Zo zal ook ‘Huize Louise-Marie’ stralen als nooit tevoren.

Blijf op de hoogte!

Het museumgebouw in de Langestraat is in het najaar van 2021 dan wel fysiek gesloten, online via www.facebook.com/stadsmuseumoostende en op www.oostende.be/stadsmuseum krijg je een kijkje achter de schermen tijdens de werken en lees je regelmatig interessante weetjes uit het museum. Je komt er ook te weten wanneer de deuren precies weer opengaan.

Ook heemkring De Plate zit niet stil. Hun werking gaat verder achter gesloten deuren. Bovendien opent De Plate elke eerste zondag van de maand het visserscafé van het Stadsmuseum. Wegens coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt en is reserveren via nadia.stubbe@telenet.be verplicht. Meer info over via www.deplate.be en de nieuwsbrief van De Plate.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in