In de Nieuwe Gaanderijen loopt momenteel een expo die twee iconen van de kust in beeld brengt, de zeevisserij en vuurtorens. Twee fotografen, Pedro Rappé en Patrick Pottier, bundelden hun krachten en brengen vanuit een heel eigen invalshoek, maar met eenzelfde voeling voor de stad, een expo.

Denk aan kust, en er duiken spontaan beelden in je hoofd van strand, duinen, zee, storm, schepen, vissers of vuurtorens. Twee fotografen met Oostendse roots brengen twee van die kusticonen in beeld: de zeevisserij en vuurtorens. Ze doen dit elk vanuit een heel eigen invalshoek, maar met eenzelfde voeling voor hun Stad aan Zee.

Zeevisserij

Pedro Rappé hoort tot de vijfde generatie van een vissersgeslacht en vaart al 35 jaar op zee. De voorbije vier jaar combineerde hij zijn hoofdberoep als visser met zijn liefde voor fotografie. Dit leverde uitzonderlijke beelden op van de harde, veelal onbekende, maar o zo mooie wereld van de Vlaamse zeevisserij. De foto’s zijn puur en onvervalst, vaak genomen tijdens een helse stormbui of wilde windopflakkeringen. De fotograaf denkt outside the box en dat zie je en voel je in zijn foto’s.

Vuurtorens

Patrick Pottier studeerde aan de Nederlandse Fotovakschool. Daarna werkte hij als freelancefotograaf voor De Zeewacht en maakte hij fotoreportages onder de naam Foto Patrick. Sinds 1985 maakt hij enkel nog artistiek werk, waarmee hij zowel nationale als internationale prijzen won. Deze veelzijdige natuurfotograaf is een Oostendenaar pur sang. Het maritieme is dan ook nooit ver weg in zijn werk. Zo laat hij in deze tentoonstelling een reeks vuurtorens zien die hij tijdens zijn internationale tochten tegenkwam. Hij weet ze op een verbluffende manier in beeld te brengen.

Praktisch

  • Iconen van de kust door Pedro Rappé en Patrick Pottier
  • Nieuwe Gaanderijen, zeedijk Oostende
  • Gratis te bezoeken
  • Nog tot en met 17 augustus 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in