In HLN.be verscheen vandaag de uitspraak die werd gedaan in een zaak rond kindermisbruik. D.C. (35) uit Nederland moest vandaag voor de rechter verschijnen voor het misbruik van zijn stiefdochters.

Meer dan een jaar lang misbruikte D.C., van januari 2015 tot februari 2016, zijn stiefdochter in Oostende. Volgens de man gebeurde dat vier tot vijf keer gedurende deze periode. Volgens de rechtbank was er in twee van die gevallen zeker sprake van verkrachting.

De man verkrachtte zijn stiefdochter die toen amper vijf jaar oud was. Eens de feiten bekend stapte de moeder van het kind naar de politie. Die begon met een onderzoek, daaruit blijkt dat de man niet aan zijn proefstuk toe was. In een vorige relatie heeft de man ook zijn stiefdochter misbruikt.

Heb jij onze App al? Nu beschikbaar in Google Play

De man heeft bekend dat hij de feiten heeft gepleegd, omdat hij in het verleden nog niet werd veroordeeld voor gelijkaardige feiten komt de man er goedkoop vanaf. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 4 jaar. Hij moet wel begeleiding volgen en mag geen contact hebben met minderjarigen.

In totaal moet de man ook nog een schadevergoeding betalen van 7.000 euro.

3 REACTIES

  1. nogmaals het bewijs dat het gerecht, zo corrupt als de pest is…. heb eens een ongeluk gehad met de wagen, weliswaar dronken maar niemand benadeeld buiten mezelf… mijn auto per totale, paar duizend euro boete, twee jaar voorwaardelijk en zes maanden rijbewijs kwijt. Niet dat ik toen geklaagd heb, mijn eigen fout, maar als je dan leest wat iemand anders krijgt. Corruptie tot en met…

  2. Was niet aan zijn’proefstuk’ toe, maar werd nooit veroordeeld?Nu dus wel ‘veroordeeld’,maar geen effectieve straf;per direct vrij.Mooi signaal, je kan net zo goed zeggen:niet zo erg, man,loop als een vrij man buiten en doe wat je niet laten kunt, zulke dingen straffen we niet, we begrijpen dat dit al eens kan gebeuren….
    Justitie in ons land:om te kotsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in