Vives gebouw is een kraakpand geworden

3
1904

Sinds enige tijd staat het Vives gebouw, recht tegenover de Kinepolis in Oostende, leeg. De school is verhuisd, het prachtige gebouw dat er nu nog steeds staat is echter een kraakpand geworden.

Een bewoner van Oostende kon het niet meer aanzien en is de staat van het gebouw gaan filmen. De beelden zijn hallucinant.

3 REACTIES

 1. Dit is geen kraakpand en dit is niet waar kraken om draait .
  Een kraakpand is een leegstaand huis , waarin mensen gaan wonen en het met enig respect behandelen en eventueel opknappen om leegstand te voorkomen en omdat iedereen recht heeft op woning en onderdak.
  De meeste van de krakers die ik ken werken en koken en zitten niet elke dag aan de naalden of de drugs.
  Dit is een junkiehol of een beschutte plek om hun shotje te zetten , moesten mensen daadwerkelijk hier leven en kraken zou het pand er ten eerste NOOIT zo bijliggen.
  maar laten we het kraken en de krakers maar weer door het slijk halen , ondetussen zullen de indexeringsnormen en huurprijzen wel omhoog gaan.
  Oostende het is een dikke schande als ik zie hoeveel huizen er leeg staan in het westerkwartier alleen al omdat het dateert van een tweedeverblijf geweest te zijn of een provinciaal gebouw dat niet meer gebruikt wordt.
  Mensen verdienen te weinig , prijzen om te leven worden te hoog wat resulteert in armoede wat resulteert vaak (spijtig genoeg) in drug gebruik.
  Toch erg hoe onze maatschappij een product is van zichzelf en dan niet in de goede zin.

 2. Is de vervanger geworden van de ondertussen bijna afgebroken Stedelijke Vakschool. Was ook zo een plek geworden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.