De politie van Oostende heeft dit weekend een persoon van 18-jaar aangehouden, hij wordt verdacht van het besmeuren van het standbeeld van Leopold-II aan de Drie Gapers in Oostende. De man werd opgepakt voor vandalisme.

De 18-jarige zou verantwoordelijk geacht worden voor het besmeuren van het standbeeld van koning Leopold-II op de Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers in Oostende. De politie en het parket willen voorlopig geen verdere informatie vrijgegeven over het onderzoek en de verdachte.

Het standbeeld was al vaker slachtoffer van vandalisme, zo werd de hand van het standbeeld afgehakt en het beeld kwam deze week weer onder de aandacht door de petitie die er loopt om het standbeeld te verwijderen.

Zondag werd ter hoogte van het standbeeld nog een actie gevoerd tegen racisme na de dood van George Floyd.

6 REACTIES

  1. Een flinke boete geven en 6 maanden tijdens het weekend de stad helpen proper houden….zo zal hij wel manieren leren en respect hebben voor wat niet van hem is . Gewoon een triestige ziel waar er wellicht nog van gehoord zal worden .

  2. Vierendelen die smeerlap! Maar eerst hem verf laten drinken totdat hij dezelfde kleur weer uitschijt! En voor Wouter Devriendt: 1 jaar met fluo groen haar rondlopen op straat!
    Zo dat lucht op!

  3. Waarom stellen die gasten «  Het Bosje «  ( Maria Hendrikapark ) niet in vraag ?? Moet Het Bosje voor hen ook niet verdwijnen . Dat was ook een realisatie van dezelfde koning , en is vernoemd naar zijn echtgenote .
    Straks ook nog het kasteel van Bouillon slopen zeker . De Godfried had ook bloed aan zijn handen . En we zwijgen nog over de H.Bloedprocessie in Brugge .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in