De oude gebouwen van de Hogeschool die sinds een tijdje leeg staan, zijn beschermde gebouwen. De laatste maanden worden deze gebouwen echter geteisterd door vandalisme.

In het gebouw zijn de ramen ingegooid, werden de ramen geopend. Er verblijven ook regelmatig krakers in het pand en die zorgen voor veel schade aan het gebouw.

De eigenaar laat het pand verloederen

Reddy De Mey (Vlaams Belang) vraagt zich af als de eigenaar niet verantwoordelijk is om de site af te schermen. De eigenaar wil naar eigen zeggen de site niet laten verloederen en volgens hen wordt het pand wel degelijk beschermd.

De Mey wijst het bestuur erop dat er in de nota van het huidige gemeentebestuur staat dat er meer zal worden gedaan om erfgoed te beschermen. Ondertussen zijn er nog geen concrete nieuwe plannen met de site want de bouwvergunningen moeten nog worden aangevraagd.

Bouwvergunning toegekend

Het stadsbestuur heeft een bouwvergunning toegekend maar er is door omwonenden beroep aangetekend bij de deputatie. Momenteel loopt er nog een raad voor vergunningsbetwistingen, die procedure heeft een impact op de uitvoering van de werken.

Volgens Tommelein doet de politie daar bijna dagelijks controles, onlangs werd ook een inval georganiseerd. Er zijn al meerdere pv’s opgesteld voor de inbreuken. Het gebouw is een beschermd gebouw dus zomaar een muur dichtmetselen kan blijkbaar niet.

Het probleem zal volgens Tommelein dan ook maar opgelost zijn als de werken aan de site echt van start kunnen gaan. Hij hoopt vooral dat de vergunning snel wordt afgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in