Gisterenavond rond 22.15 vond het voorval plaats op het speelplein aan de Vogelwijk, een American Stafford die losgebroken was uit een tuin, viel een Golden Retriever aan. De Golden Retriever was samen met zijn bazin aan het wandelen en het dier was aan de leiband.

De Stafford beet zich vast in de Golden Retriever, de bazin en nog twee andere mensen die per toeval in de buurt waren zagen het gebeuren en probeerden tussen te komen. Hierop keerde de Stafford zich tegen hen, twee mensen werden gebeten door de hond.

De hond bleef als een razende tekeer gaan tot de bazin van de Golden Retriever zich op de hond kon gooien om hem zo te bedaren, ondertussen werd de politie verwittigd en waren nog meer mensen naar buiten gekomen. Ook de mensen die tijdelijk voor de Stafford zorgen kwamen er toen aan.

Glenn Liesenborgs was één van de twee mensen die tussen kwamen.

Het duurde meer dan twintig minuten vooraleer de politie ter plekke was, we waren echt bang en het duurde bijzonder lang. Ik twijfelde niet en probeerde de honden uit elkaar te halen, maar daarop keerde de hond zich tegen mij. Het leverde me enkele serieuze bijtwonden op.

Twee mensen moesten uiteindelijk naar het ziekenhuis afgevoerd worden met serieuze bijtwonden. Hoe het met de Golden Retriever is voorlopig nog onduidelijk maar het beest heeft in elk geval enkele zware wonden opgelopen.

De buurtbewoners van de Vogelwijk zijn er niet gerust op. Dit is volgens hen niet de eerste keer dat dit voorkomt, er zou zich al een gelijkaardig incident hebben voorgedaan niet zo lang geleden. Ze hadden dan ook gehoopt dat de politie nu maatregelen zou nemen.

De hond is eigendom van een jongeman die nu in de gevangenis zit en hij wordt tijdelijk opgevangen door familie en vrienden maar blijkbaar lijkt dat moeilijk te lukken. De politie laat de hond voorlopig bij de eigenaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in