In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van Oostende twee illegalen opgepakt naar aanleiding van een diefstal, toen de mannen het bureau mochten verlaten ontstonden er nog meer problemen hierdoor werden ze een tweede keer opgepakt.

De politie zag de mannen ruzie maken en besloot over te gaan tot een controle omdat er een vermoeden was dat de mannen illegaal in het land verbleven. Bij die controle bleken de inspecteurs het bij het rechte eind te hebben.

De twee mannen, beiden afkomstig uit Algerije, bleken niet over de nodige papieren te beschikken. Het viel de politie ook op dat beide mannen nieuwe jassen droegen. De mannen gaven toe dat ze de jassen eerder hadden gestolen.

De mannen werden meegenomen naar het bureau en de gestolen kledij werd in beslag genomen.

De twee mannen kregen het bevel van de Dienst Vreemdelingenzaken om het grondgebied onmiddellijk te verlaten. Toen ze buiten kwamen uit politiebureau lieten de mannen hun ongenoegen blijken over het feit dat hun jassen werden afgenomen.

Illegalen kwaad over inbeslagname

Eén van de mannen nam een fles uit de vuilnisbak voor het bureau en dreigde ermee zichzelf en omstaanders iets aan te doen. Toen de mannen ook omstaanders begonnen lastig te vallen werden de twee opnieuw opgepakt en deze keer bestuurlijk opgesloten.

De dienst Vreemdelingenzaken werd opnieuw gecontacteerd maar het is nog wachten op een beslissing voorlopig verblijven de mannen nu in de cel.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste al het nieuws uit Oostende direct op je smartphone? Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in