Vanmiddag werd rond 16.00 uur een man, die illegaal in ons land verblijft, neergestoken in de Dokter Verhaeghestraat in Oostende. Dat is in de wijk het Westerkwartier en de plaats waar de man werd gevonden is in de nabijheid van twee scholen. De man was in kritieke toestand maar een operatie zou de man zijn leven hebben gered. Zijn toestand zou volgens de laatste berichten stabiel zijn.

Het wordt stilaan duidelijk dat de man op straat werd aangetroffen door passanten. De plaats waar de man lag is in de nabijheid van twee scholen en die hadden hun dag er net opzitten. De man had een zware beenwonde opgelopen en had al veel bloed verloren. De hulpdiensten werden verwittigd en nadat omstaanders de eerste zorgen hadden toegediend namen de hulpdiensten het over.

De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij onmiddellijk werd geopereerd. Volgens de laatste berichten is de toestand van de man nu stabiel.

De politie heeft de plaats afgezet om verder onderzoek te kunnen voeren. Het wapen is voorlopig nog niet teruggevonden en daarom wordt de buurt grondig geïnspecteerd. Ook aan buurtbewoners werd gevraagd om eventuele camerabeelden aan de politie te bezorgen. De politie kon niet veel later twee verdachten arresteren, het is niet duidelijk als de twee verdachten ook de effectieve daders zijn.

Het is het tweede incident met een mes in een paar dagen tijd in Oostende. Daarnaast is er ook nog een 19-jarige Oostendenaar aangehouden nadat hij een man neerstak in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in