Het gaat over een rechtstreekse aanvoerlijn van voornamelijk heroïne maar ook cocaïne vanuit Maastricht naar Oostende. In Maastricht werden 3 verdachten opgepakt samen met 11 kg heroïne en 61.300 euro cash geld die in beslag werden genomen. In Oostende werden 19 verdachten gearresteerd waarvan 11 werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Bedankt aan de politie collega’s in Maastricht voor de goede samenwerking!

Medio 2019 stelde de recherche de eerste signalen vast van een rechtstreekse aanvoerlijn van vnl. heroïne maar ook cocaïne, vanuit het Nederlandse Maastricht naar Oostende toe.  Deze signalen werden bevestigd in de eerste maanden van het onderzoek, waarop het parket van West-Vlaanderen besloot om een onderzoeksrechter te gelasten met het verder onderzoek.  Via deze weg werd de organisatie verder in kaart gebracht. 

Onder meer bleek hieruit dat er op geregelde basis vanuit Maastricht een koerierdienst werd georganiseerd om de drugs tot in Oostende te brengen en/of de opbrengst ondertussen terug mee te nemen.  Een 8-tal koeriers werden in de loop van het onderzoek in beeld gebracht, hieronder een aantal minderjarigen.  Ondertussen werd het volledig klantenbestand uit Oostende en omstreken geregistreerd, het blijken er meer dan 200 te zijn.  Een samenwerking met de Nederlandse politie werd opgezet om de laatste elementen in het onderzoek definitief bevestigd te krijgen, maar ook om finaal gezamenlijk tussen te komen.  In de voorbije dagen werden in Maastricht de 2 organisatoren en de meest recente koerier opgepakt. 

Hierbij werd tegelijk een 11 kilogram bruin poeder – dat positief reageert op veldtesten voor heroïne – en 61.300 euro cash geld in beslag genomen.  De Belgische justitie vraagt de uitlevering van de 3 verdachten.  Tegelijk werden vnl. in Oostende en dichte omstreken nog eens 10 huiszoekingen uitgevoerd, bij lokale dealers en/of medewerkers van de organisatie.  Zo werd ook de meest recente lokale pion van de organisatie opgepakt met 204 gram voorverpakte heroïne.  Hier werden in totaal 19 verdachten gearresteerd, waarbij er na een eerste verhoor door de recherche van PZ Oostende 11 voorleidingen volgden bij de onderzoeksrechter.  Hiervan werden 10 verdachten opgesloten in voorlopige hechtenis en 1 vrijgelaten onder strikte voorwaarden. 

Tijdens de acties werden tevens nog 2 voortvluchtigen aangetroffen, die niet waren teruggekeerd na penitentiair verlof.  Deze mannen werden zonder meer teruggebracht naar de gevangenis te Brugge. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in