De politie van Oostende riep gisteren de hulp in van het opsporingsprogramma Faroek op VTM in het kader van het onderzoek naar de diefstal van een bejaarde in Oostende. De man werd op zijn appartement bestolen en er zijn beelden van de dader. Herkent U de man?

Op 21 januari werd de 81-jarige Josheph op zijn appartement dichtbij de Zeedijk in Oostende bestolen door een dief. De dader ging ervan door met zijn tas waarin persoonlijke documenten en een som geld zaten. De politie is nu op zoek naar de dader omdat ze vrezen dat de man nog meer slachtoffers gemaakt heeft in de buurt van Oostende.

Het voorval deed zich voor op 21 januari rond 13.45 uur in de Kapucijnenstraat in Oostende, Joseph wandelt binnen in de inkomhal van het Residentie Paris en haalt de post uit zijn brievenbus. Op dat ogenblik vraagt een man om hem binnen te laten. De dader weet dat er camera’s hangen en verbergt zijn gezicht. Wanneer Joseph de sasdeur wil openen slaagt de dief erin om het gebouw binnen te dringen.

Joseph ziet de man binnen opnieuw aan de lift, en de bewoner die op de achtste verdieping woont neemt samen de lift met de dief. Hij stapt uit op de achtste verdieping de dader gaat verder naar de 10de verdieping. Daarna komt de dader naar beneden en klopt aan bij Joseph met de vraag als hij iemand mag bellen. Op het moment dat Joseph zijn telefoon gaat halen gaat de dader ervan door met de tas van Joseph.

Meerdere slachtoffers?

De politie van Oostende vermoedt dat de man al meerdere gelijkaardige diefstallen pleegde. Op de beelden kan je zien dat de man heel efficiënt handelt. De man is normaal gebouwd spreekt Nederlands. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte muts, kakikleurige jas en blauwe jeans.

Herkent U de dader?

Neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30.300 of met opsporingen@police.belgium.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in