De politie van Oostende kreeg vrijdagmiddag een oproep binnen van een ongeruste buurtbewoner die verdachte bewegingen had gezien in een winkel op de Torhoutsesteenweg in Oostende.

De politie van Oostende kreeg de nummerplaat door van de bewoner en kon zo vrij gemakkelijk de bestelwagen Mercedes Sprinter met Roemeense nummerplaten aan de kant zetten. In de laadruimte troffen de agenten vier puppy’s aan. Alle vier blijken het American Stafford puppy’s te zijn.

De puppy’s hebben nog niet de leeftijd bereikt waarop ze mogen worden verkocht in HLN.be lezen we dat puppy’s pas mogen worden ingevoerd 15 weken na de geboorte. Ze hadden ook geen gezondheidscertificaat waardoor er niet geweten is tegen welke ziektes de honden wel en niet zijn ingeënt.

De puppy’s zullen naar het asiel van Oostende worden overgebracht in afwachting van wat er verder met de honden moet gebeuren. Wat de rol van de winkel is, die is nog niet duidelijk hebben ze gewoon een hond gekocht of zijn ze betrokken in een illegaal netwerk.

De politie van Oostende zoekt het verder uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in