Gisterenmiddag rond 15.30 trok de politie samen met de speurders en een takeldienst en met een grote ploeg naar het adres van de familie Marchand in het Europacentrum in Oostende.

De speurders hebben de familie al langer in het vizier. Eens ze daar aankwamen werd er onmiddellijk beslag gelegd op de wagens van de familie Marchand. Tenminste drie wagens werden daarbij in beslag genomen. Het gaat om een paar wagens die we vaak in Oostende zagen opduiken.

Daarnaast werden volgens getuigen ook een aantal pc’s en heel wat documenten in beslag genomen. De straat werd afgezet zodat de politie rustig zijn werk kan doen, voorlopig ontbreekt verdere info over de actie van de politie en het gerecht.

Na een verhoor van een paar uur werden ‘de Marchand Brothers’ woensdagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Peter Marchand blijft als enige aangehouden. Rudolf en Armand zijn vrij onder voorwaarden, net zoals de drie anderen. Waarvan de broers en entourage precies verdacht worden, is niet duidelijk

De Marchand-familie kwam eerder al in opspraak voor fraude, maar in die zaak werden ze na 16 jaar vrijgepleit omdat er onder andere faxen niet langer leesbaar waren.

Ziehier het artikel uit 2012 in Het Nieuwsblad over de zaak van toen:

bron: Het Nieuwsblad – 20 december 2012

Wie is de familie Marchand?

De bekendste leden van de familie in Oostende zijn ongetwijfeld de 3 broers: Armand, Peter en Rudolf. Het zijn flamboyante figuren die goed gekend zijn in Oostende.

De Marchand Brothers, zoals ze in Oostende genoemd worden, zijn bijzonder actief als ondernemers. De 3 broers zijn actief geweest in tal van sectoren en hebben zich zo opgewerkt. Ze verkochten muziekinstallaties en jukeboxen, ze hadden verschillende tabakswinkels maar hun grootste succes is ongetwijfeld Appletise, een sprankelend appelsap dat ze later uiteindelijk verkochten aan ‘Coca Cola & Schweppes Beverages’ vandaag bestaat het merk nog en wordt het nog verdeeld onder de naam Appletiser.

Afbeeldingsresultaat voor appletise

Op dit ogenblik werken ze vooral aan hun eigen cavamerk Don Jaime, vandaar de lelijke letters bovenop het Europcentrum. De broers zijn eigenaar van de bovenste verdieping.

Afbeeldingsresultaat voor europacentrum oostende

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in