Vanavond kwam in de gemeenteraad het hoge aantal arrestaties van deze zomer aan bod. De korpschef stelde een paar weken geleden de cijfers van deze zomer voor waarbij meer dan 460 mensen gearresteerd werden.

John Crombez vroeg meer informatie over de cijfers, omdat Tommelein had laten uitschijnen dat het hoge aantal arrestaties een gevolg is van een strenger beleid.

Korpschef De Caesstecker kwam uitleg geven bij het hoge aantal. Er zijn twee soorten arrestaties: bestuurlijke en gerechtelijke. De stijging is vooral te zien in de bestuurlijke aanhoudingen.

De stijging is te wijten aan drugs (in het verkeer, overlast, dealen), openbare dronkenschap (tot nu al 311 arrestaties), er zijn meer mensen met plaatsverbod en meer inbreuken daartegen.

De korpschef meldt dat de politie van Oostende deze zomer hard heeft gewerkt met meer dan 10.000 meldingen die verwerkt moesten worden.

Tommelein

Als burgemeester is hij trots op de werking van de politiediensten in Oostende. En volgens Tommelein is het aantal meldingen deze zomer minder geweest dan andere zomers.

Tijdens de piekmomenten verwacht Tommelein meer bijstand van het federale korps. Oostende kan dat met de huidige bezetting niet aan. Tommelein moet ook toegeven dat ze als bestuur eigenlijk geen vat hebben op het aantal arrestaties.

Crombez en Tommelein zijn akkoord dat er meer bijstand zou moeten zijn voor Oostende tijdens de piekmomenten in de zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in