Na meer dan vier maanden voorhechtenis is Peter Marchand (66) donderdag vrijgelaten uit de gevangenis onder voorwaarden. Dat is bevestigd door zijn advocaat Walter Van Steenbrugge aan HLN.be. Tegen de Marchand-brothers loopt een onderzoek naar grootschalige witwaspraktijken.

Het begon allemaal halfweg juni toen het gerecht binnenviel op een aantal locaties van de Marchand-brothers in Knokke, Oostende en Brugge. In Oostende werd binnengevallen in het penthouse van de broers in het Europacentrum. De drie broers werden toen ook gearresteerd. Er werden ook heel wat goederen en documenten in beslag genomen bij die inval.

artikel van juni 2019 op Hetostendsnieuws.be

Twee Bentleys en twee Maserati’s werden toen onder andere in beslag genomen. Het parket liet toen weten dat ze al meer dan een jaar bezig waren met het onderzoek naar de broers. Ze werden toen al verdacht van witwassen en een criminele organisatie.

Betrapt met sportzak vol geld

In HLN.be kunnen we lezen dat Peter Marchand op heterdaad werd betrapt met een sportzak vol met geld in een bankkantoor in Brussel. Het ging over Engelse ponden die witgewassen moesten worden. Volgens hun omgeving zouden ze echter geen daders maar slachtoffers zijn. Gerechtelijke bronnen spreken dat tegen in HLN.be en wisten ze zeer goed met wie ze zaken deden.

Twee broers werden enkele dagen na de arrestatie in juni vrijgelaten onder voorwaarden. Peter Marchand moest in de cel blijven omdat hij volgens het gerecht de draaischijf zou zijn van de organisatie.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in