De buurtbewoners van de Overvloedstraat in het Westerkwartier in Oostende zijn de overlast in de buurt meer dan beu. Er werd een overleg gepland met de buurt en de verantwoordelijke van de nachtopvang om iets aan de problemen te doen.

Sinds enkele jaren is er een opvang voor daklozen in de buurt. Eerst was de daklozenopvang enkel open in de winter en dat geeft voor de buurt weinig tot geen problemen. Deze zomer werd beslist dat er ook tijdens de zomer opvang van daklozen zou doorgaan.

Toen zijn de problemen voor de buurt begonnen. In de winter zijn de daklozen blij dat ze naar binnen kunnen voor de warmte waardoor ze niet op straat rondhangen. In de zomer is dat anders en dat brengt heel wat overlast mee voor de buurt.

Geroep, getier , vechtpartijen, drugs gebruik, groepjes volwassenen (meestal zatlappen of gedrogeerden die rondhangen).

Een stuk uit de brief die buurtbewoners ons bezorgd hebben.

Buurtbewoners getuigen: “Nu de opvang het ganse jaar open is hebben we veel meer lawaai hinder, met een raam open slapen is onmogelijk, groepjes staan buiten luid te zeveren en brullen dit tot in de late uurtjes, onze kinderen zijn bang, zowel mijn 17 jarige dochter die reeds werd aangesproken om drugs aan te kopen / en mijn zoontje van 5 die vraagt als dat stoute mensen zijn ….”

De buurt heeft geen probleem met de nachtopvang en al zeker niet tijdens de winter, maar het wil deze zomer de problemen van vorige zomer niet opnieuw meemaken. Vrijdag heeft het overleg plaats met de buurt en bevoegd schepen Waldmann (Groen)

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste al het nieuws uit Oostende direct op je smartphone? Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

2 REACTIES

  • Hey nadine,
   Woon jij. In die straat ?erover ,ernaast,of in een andere straat.
   Want ik denk dat jij niet weet wat overlast betekent.
   En mss moeten we hopen dat we dakloos worden en daar moeten gaan slapen want thuis zijn en slapen dat kan soms niet.
   Mvg
   Mario

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in