Voor Stad Oostende is de aanpak van intrafamiliaal geweld prioritair. Van 25 november tot en met 10 december 2020 brengt Stad Oostende de problematiek onder de aandacht. Het Stadhuis, CC De Grote Post en Kursaal Oostende krijgen oranje verlichting in kader van de internationale campagne ‘Orange the World’.

Stad Oostende zal een aantal gebouwen belichten met een oranje spot in het kader van de internationale campagne van de Verenigde Naties “Orange the World”. Deze campagne kwam tot stand in 2014 en vraagt aandacht voor de strijd tegen geweld. Oranje als kleur staat voor een betere toekomst zonder geweld.

Dit jaar werd ervoor geopteerd om voor extra licht te zorgen aan het Stadhuis, aan CC De Grote Post en aan Kursaal Oostende. Deze gebouwen worden in een oranje kleur belicht van 25 november tot en met 10 december 2020. De data zijn niet lukraak gekozen. 25 november is de ‘Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen’. 10 december is dan weer ‘Internationale Dag van de Rechten van de Mens’.

Net zoals vorig jaar, gaat Stad Oostende daarmee in op de vraag van Soroptimist Club, een internationale vrouwenorganisatie die de status van vrouwen en meisjes wil verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging en bovendien dit jaar hun 60 jaar bestaan viert, en ZONTA Club De Haan- Oostende.

Oostende kleurt oranje

Geweld binnen het gezin blijft nog veel te vaak onder de radar. Daarom is het detecteren en aanpakken ervan prioritair bij verschillende diensten van het lokaal bestuur zoals brugfiguren en straathoekwerk. Omdat de schaamte bij slachtoffers vaak groot is, mag ook de omgeving de ogen niet sluiten voor geweld. Deze campagne helpt om mensen bewust te maken van het feit dat ook zij kunnen helpen.

De Sociale Cel binnen de lokale politie Oostende registreert gemiddeld 3 meldingen van intrafamiliaal geweld per dag, zo’n 90 per maand. Elke Oostendse burger die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling, kan terecht bij Hulplijn 1712 of bij het Onthaal Welzijn van Stad Oostende.

Heb jij nieuws voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in